17:15:26 18.05.2024
Stiri

Un cocoş a trăit un an şi jumătate decapitat. Miraculosul Mike câştiga peste 4.000 de dolari pe lună

Știri 05.06.2017 12:43 Vizualizări3227 Autor: Ziarul National


Un cocoş a trăit un an şi jumătate decapitat. Miraculosul Mike câştiga peste 4.000 de dolari pe lună Sursa: descopera.ro

Este cunoscut faptul că găinile pot trăi fără cap timp de câteva minute. Însă un cocoş din Colorado a întrecut aşteptările, a trăit fără cap timp de un an şi jumătate.

Păsările domestice pot supravieţui în urma îndepărtării capului datorită amplasării creierului. Cerebelul şi zona centrală a creierului, organe responsabile pentru funcţiile vitale ale corpului, fiind amplasate în gâtul găinilor, relatează The Vintage News.

Majoritatea păsărilor mor la câteva minute după ce îşi pierd capul. Însă există un caz în care un cocoş a trăit un an şi jumătate decapitat. Mike, cocoşul decapitat cunoscut şi cu porecla Miraculosul Mike, avea cinci luni atunci când fermierul la care se afla a decis să-l taie.

Însă cocoşul a refuzat să moară, la scurt timp după ce a fost decapitat s-a aşezat jos ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A doua zi, cocoşul a încercat să ciugulească mâncarea, aşadar fermierul l-a lăsat să trăiască. Olsen, stăpânul cocoşului, a hrănit animalul cu apă, lapte şi bucăţi de porumb prin gât.

Mike a supravieţuit decapitării deoarece stăpânul său a ratat vena jugularei, aşadar cocoşul şi-a pierdut doar văzul şi o parte mică din creier. În scurt timp, cocoşul a devenit o vedetă locală, călătorind prin Statele Unite pentru a putea fi admirat.

Oamenii plăteau pentru a-l vedea pe Miraculosul Mike, pasărea câştigând în jur de 4.500 de dolari pe lună. Valoarea cocoşului a fost estimată la 10.000 de dolari.

Timp de 18 luni pasărea a călătorit prin SUA până la ultima sa oprire în Phoenix, Arizona.

Pe 17 martie 1947, în timp ce Mike se afla cu stăpânul său într-un motel din Phoenix, pasărea s-a înecat cu un grăunte de porumb.

Miraculosul Mike a rămas faimos în Fruita, locul în care se afla ferma în care a crescut, unde i-a fost ridicată o statuie în memoria sa.

Sursa: descopera.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md