06:12:59 03.12.2021
Stiri

Vicepremierul Spînu vine cu VEȘTI din Polonia: „Am discutat despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea Poloniei”

Actualitate 20.10.2021 12:55 Vizualizări9029 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Spînu vine cu VEȘTI din Polonia: „Am discutat despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea Poloniei”


Polonia este dispusă să ajute R. Moldova în depășirea crizei gazelor, a declarat vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. În cadrul vizitei sale de la începutul acestei săptpmâni în Polonia, Spînu a avut mai multe întrevederi cu oficialii polonezi, iar cel mai important subiect a fost furnizarea gazelor naturale și identificarea soluțiilor de depășire a crizei cu care se confruntă R. Moldova.

CITIȚI și Stare de ALERTĂ în sectorul de gaze naturale. Guvernul eliberează deja PĂCURA din rezervele de stat, pentru a economisi gaze. „Energocom a pornit deja NEGOCIERILE cu alți furnizori de gaze naturale”

„M-am întâlnit cu secretarul de stat al Cancelariei președintelui Poloniei și șeful Biroului internațional de politici, Jakub Kumoch, precum și cu reprezentantul special pentru R. Moldova al prim-ministrului Republicii Polone, Adam Eberhardt. I-am informat pe ambii despre situația cu care se confruntă republica noastră, astăzi, pe piața gazelor. M-am văzut și cu ministrul Energiei de la Varșovia, Piotr Naimski. Am discutat despre un parteneriat pe termen lung în furnizarea gazelor naturale din Polonia. Un proiect bilateral pe care îl tratăm cu maximă seriozitate, pentru că obiectivul nostru este ca sursele de alimentare să fie cât mai diversificate și mai adecvate pentru depășirea unei crize de acest calibru. Polonia este un stat prieten și un partener de nădejde al R. Moldova în Uniunea Europeană”, a precizat Spînu.

Citește și: CRIZA energetică // Ministrul Spînu a plecat de urgență în Polonia: „Voi purta discuții privind furnizarea gazului natural în R. Moldova”

Vicepremierul a avut și întrevederi în cadrul cărora au fost discutate detalii tehnice ale colaborării în domeniul energetic.

CITIȚI și Criza gazelor, o mare OPORTUNITATE: „Kremlinul vrea să pedepsească guvernarea, pentru că nu pupă mâna Rusiei. O să plătim un pic mai puțin pentru gaze, dar FACTURA mai periculoasă va veni din altă parte. Ajunge cât am fost SUBJUGAȚI”

„Am discutat cu vicepreședintele PGNiG (compania de stat poloneză), Artur Cieślik, despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea Poloniei Am vorbit cu președintele consiliului de administrație GAZ-SYSTEM, Tomasz Stepien. În cadrul discuțiilor, am abordat soluțiile tehnice pe care le putem implementa împreună cu partenerii polonezi, în scopul furnizării gazelor naturale în republica noastră”, a conchis ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Citește și: Spînu i-a pus la punct pe Voronin și Reidman, care s-au interesat în BATJOCURĂ „și-i cu gazul”: „Ați făcut ca țara aceasta să fie ȘATAJATĂ, iar generația mea trebuie să scoată mizeria pe care ați făcut-o până acum”

R. Moldova nu are, deocamdată, un contract de furnizare a gazelor cu „Gazprom”, iar din acest motiv autoritățile de la Chișinău negociază cu mai multe state despre achiziția volumelor necesare de gaze.

Menționăm că, în anul 2018, Compania poloneză de stat PGNiG a semnat un acord pe termen lung pentru a beneficia de livrări de gaze naturale lichefiate din SUA, în cadrul eforturilor autorităţilor poloneze de a nu mai depinde de livrările de gaze din Rusia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 20.10.2021 13:07

Ce formulări - capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține!!!! PAS-ul trebuie să lase la o parte ignoranța și aroganța și să recruteze/angajeze specialiști recunoscuți de breaslă... Altfel, degrabă îi vom avea iarăși pe termen lung pe sociocomuniști - exact cum s-a întâmplat cu pldm - iar mulți din actualii au fost/trecut prin pldm și, chiar prin pcrm, psrm... A se vedea detaliile din CV (unii ascund aceste detalii) ale M. Sandu, Gavrilița, Grosu, Litvinenco, Spânu fără a menționa ”personalitatea” lui O. Nantoi, care a trecut prin aproape toate partidele.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md