07:36:41 24.09.2023
Stiri

Un analist de la București a DEZVĂLUIT strategia lui Ion Ceban, care a făcut turul României: „Dacă nu aș ști cât e de FRICOS Ceban, dacă nu aș ști că a mai fost pe la Moscova, poate aș crede că omul vrea un parteneriat serios în România”

Actualitate 16.02.2022 18:15 Vizualizări13858 Autor: Ziarul National
Un analist de la București a DEZVĂLUIT strategia lui Ion Ceban, care a făcut turul României: „Dacă nu aș ști cât e de FRICOS Ceban, dacă nu aș ști că a mai fost pe la Moscova, poate aș crede că omul vrea un parteneriat serios în România”


Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, rămâne omul Moscovei, însă, în același timp, vrea să fie validat și în România și, astfel, să dejoace factorul geopolitic înaintea lansării noului său proiect politic. De această părere este analistul politic de la București Cristian Hrițuc, care a comentat turul făcut de fostul purtător de cuvânt al lui Igor Dodon prin România.

„Primarul Chișinăului, fostul purtător de cuvânt al lui Dodon, Ion Ceban, este de câteva zile în București. Astăzi s-a văzut și cu Marcel Ciolacu. Liderul PSD nu a postat nimic pe contul său despre această întâlnire. Ceban face un joc mișto. A ieșit la „pescuit” de fraieri. O întâlnire cu Ciolacu, cu niște primari, cu PSD-iști și un ministru ungur. De ce spun că a ieșit la „pescuit” de fraieri? Pentru că omul are nevoie de o validare acum, înainte de a-și lansa propriul partid”, a menționat acesta într-o postare pe Facebook.

Citește și: Tăcerea lui Ion Ceban în privința ajutorului acordat de România a luat sfârșit: Aflat la București, primarul a MULȚUMIT României pentru GRANTUL de 100 de milioane de euro

Potrivit lui Hrițuc, primarul general vrea să demonstreze că nu are nicio problemă cu România, chiar dacă rămâne în continuare apropiat Moscovei.

„Cum pe la Chișinău se știe că Ceban nu s-a depărtat foarte tare de Moscova, are nevoie să arate la momentul lansării partidului că nu are nicio problemă cu România, că e primit de al treilea om în stat, are întâlniri cu primari.

O strategie deșteaptă a lui Ceban de a dejuca din start factorul geopolitic atât pentru momentul lansării partidului, cât și pentru momentul alegerilor locale din Chișinău. El a început acest joc, baletul cu România, de ceva vreme. E câștigător pe două planuri: bani în Chișinău, schimbă lucruri, face parcuri și doi - imagine: o poză cu un om politic român înseamnă validare. Dacă nu aș ști cât e de fricos Ceban, dacă nu aș ști și că a mai fost pe la Moscova, poate aș crede că omul vrea un parteneriat serios, să construiască un partid de stânga proeuropean, dar... doar Ciolacu poate crede basmele astea”, a conchis Cristina Hrițuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md