01:50:51 15.06.2024
Stiri

Un analist de la București a DEZVĂLUIT strategia lui Ion Ceban, care a făcut turul României: „Dacă nu aș ști cât e de FRICOS Ceban, dacă nu aș ști că a mai fost pe la Moscova, poate aș crede că omul vrea un parteneriat serios în România”

Actualitate 16.02.2022 18:15 Vizualizări13966 Autor: Ziarul National
Un analist de la București a DEZVĂLUIT strategia lui Ion Ceban, care a făcut turul României: „Dacă nu aș ști cât e de FRICOS Ceban, dacă nu aș ști că a mai fost pe la Moscova, poate aș crede că omul vrea un parteneriat serios în România”


Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, rămâne omul Moscovei, însă, în același timp, vrea să fie validat și în România și, astfel, să dejoace factorul geopolitic înaintea lansării noului său proiect politic. De această părere este analistul politic de la București Cristian Hrițuc, care a comentat turul făcut de fostul purtător de cuvânt al lui Igor Dodon prin România.

„Primarul Chișinăului, fostul purtător de cuvânt al lui Dodon, Ion Ceban, este de câteva zile în București. Astăzi s-a văzut și cu Marcel Ciolacu. Liderul PSD nu a postat nimic pe contul său despre această întâlnire. Ceban face un joc mișto. A ieșit la „pescuit” de fraieri. O întâlnire cu Ciolacu, cu niște primari, cu PSD-iști și un ministru ungur. De ce spun că a ieșit la „pescuit” de fraieri? Pentru că omul are nevoie de o validare acum, înainte de a-și lansa propriul partid”, a menționat acesta într-o postare pe Facebook.

Citește și: Tăcerea lui Ion Ceban în privința ajutorului acordat de România a luat sfârșit: Aflat la București, primarul a MULȚUMIT României pentru GRANTUL de 100 de milioane de euro

Potrivit lui Hrițuc, primarul general vrea să demonstreze că nu are nicio problemă cu România, chiar dacă rămâne în continuare apropiat Moscovei.

„Cum pe la Chișinău se știe că Ceban nu s-a depărtat foarte tare de Moscova, are nevoie să arate la momentul lansării partidului că nu are nicio problemă cu România, că e primit de al treilea om în stat, are întâlniri cu primari.

O strategie deșteaptă a lui Ceban de a dejuca din start factorul geopolitic atât pentru momentul lansării partidului, cât și pentru momentul alegerilor locale din Chișinău. El a început acest joc, baletul cu România, de ceva vreme. E câștigător pe două planuri: bani în Chișinău, schimbă lucruri, face parcuri și doi - imagine: o poză cu un om politic român înseamnă validare. Dacă nu aș ști cât e de fricos Ceban, dacă nu aș ști și că a mai fost pe la Moscova, poate aș crede că omul vrea un parteneriat serios, să construiască un partid de stânga proeuropean, dar... doar Ciolacu poate crede basmele astea”, a conchis Cristina Hrițuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md