00:23:28 05.12.2021
Stiri

Regimul SEPARATIST de la Tiraspolul NU va mai primi gaze naturale pe GRATIS. Gavrilița: „Vom furniza gaze acolo unde se va plăti pentru ele”

Actualitate 22.10.2021 14:24 Vizualizări97941 Autor: Ziarul National
Regimul SEPARATIST de la Tiraspolul NU va mai primi gaze naturale pe GRATIS. Gavrilița: „Vom furniza gaze acolo unde se va plăti pentru ele”


Autoritățile de la Tiraspol, care consumă 60% din gazele livrate anual în R. Moldova, nu vor mai primi gaze naturale din surse alternative, dacă nu vor plăti pentru ele, a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița în Parlamentul R. Moldova, în cadrul ședinței în care urmează să fie votată instituirea stării de urgență oână pe 20 noiembrie curent.

Citește și: Un acționar de la „Moldovagaz” a DEZVĂLUIT că datoria Transnistria pentru GAZE se apropie de 8 MILIARDE de dolari, bani care vor fi întorși de cetățenii R. Moldova: „Regimului separatist a fost finanțat astăzi cu încă 11 milioane de dolari”

În cadrul ședinței, Natalia Gavrilița a menționat că „Gazprom” a micșorat foarte mult livrările de gaze, iar Guvernul este nevoit să cumpere gaze din surse alternative, pentru a asigura securitatea energetică a R. Moldova.

Citește și: LIVE // Instituirea STĂRII DE URGENȚĂ aduce primele rezultate. „Gazprom” ne-a asigurat astăzi că va crește volumul de gaze livrat”. Tiraspolul, OBLIGAT să plătescă pentru gazele contractate: „Vom furniza unde se va PLĂTI”

Socialistul Vasile Bolea s-a interesat dacă Guvernul de la Chișinău va asigura cu gaze și partea stângă a Nistrului, controlată de regimul separatist în frunte cu Vadim Krasnoselski.

Citește și: Guvernarea de la Chișinău nu acceptă ȘANTAJUL rușilor, care vor să MAJOREZE prețul la gazele furnizate moldovenilor: „Avem deja mai multe alternative de procurare a gazelor, am discutat cu mai multe țări... Prețul propus nu e corect”

„Pentru noi, teritoriul întregii țări înseamnă R. Moldova în cadrul hotarelor recunoscute internațional. Vom furniza gaze acolo unde se va plăti pentru ele”, a precizat Gavrilița.

Citește și: Nantoi: „Moldovagaz” este o ANEXĂ a „Gazprom”, iar Chișinăul nu va plăti datoriile de 7,8 miliarde de dolari asumate de Krasnoselski. El e o mizerie, care se scapă în pantaloni de frică în anticamera lui Gușan… Avem nevoie de ALTERNATIVE”

De menționat Tiraspolul a acumulat o datorie la gaze de circa 8 miliarde de dolari. Regimul separatist nu plătește niciun ban pentru gazele consumate, potrivit unor experți în energetică, iar Rusia vrea să pună această datorie pe umerii autorităților constituționale de la Chișinău și ai consumatorilor din partea dreaptă a Nistrului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md