11:53:48 22.07.2024
Stiri

Alexandru Tănase DEMISIONEAZĂ. „Nu am acceptat funcția ca să devin ȚINTĂ electorală. Atacurile asupra mea sunt lipsite de pertinență”

Politică 11.03.2018 09:53 Vizualizări4716 Autor: Ziarul National
Alexandru Tănase DEMISIONEAZĂ. „Nu am acceptat funcția ca să devin ȚINTĂ electorală. Atacurile asupra mea sunt lipsite de pertinență”


Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat că demisionează din funcție, după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care fostul președinte al Curții Constituționale discută cu Veaceslav Platon. Chiar dacă ieri Alexandru Tănase spunea că această discuție „nu scoate în evidență nimic interesant, decât însăși faptul existenței discuției în sine”, astăzi ministrul și-a anunțat demisia și retragerea din viața publică.

Citește și: Prima REACȚIE a lui Alexandru Tănase după apariția discuției cu Veaceslav Platon: „Într-adevăr îl cunosc pe V. Platon. Adevăratul beneficiar al unor asemenea SIFONĂRI…”

„Am acceptat demnitatea de ministru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției, fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene ca orice funcție de demnitate publică să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică.

Citește și: Nicolae Negru, despre DISCUȚIA dintre Tănase și Platon: „În R. Moldova, telefoanele nu sunt ascultate doar de SIS. Serviciile secrete rusești se simt la Chișinău ca la ele acasă”

Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativ, cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează demisia din funcția de ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică.

Pentru mine a fost o adevărată onoare ca, mai bine de un deceniu, să-mi servesc poporul țării mele în funcția de parlamentar, membru al Guvernului și judecător constituțional. Vreau să mulțumesc premierului Pavel Filip pentru încrederea acordată și colegilor miniștri din Guvern cu care am avut o colaborare frumoasă, întru binele oamenilor din R. Moldova”, a scris Tănase pe o rețea de socializare.

Citește și: Prima DECLARAȚIE făcută de Alexandru Tănase în calitate de ministru al Justiției: „Nu sunt de acord cu foarte multe lucruri în acest sector”

Menționăm că Alexandru Tănase a preluat funcția de ministrul al Justiției pe 10 ianuarie curent, atunci când, de rând cu alți șase noi miniștri, a depus jurământul.


Stiri relevante
08.10.2018 19:30 1805 Ce să faci dacă ai un șef rău

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md