20:52:37 16.01.2021
 
Stiri

Maia Sandu anunță că R. Moldova ar putea rămâne fără CĂLDURĂ și energie electrică în mijlocul iernii: „Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon pune în pericol securitatea energetică a republicii”

Economie 09.12.2019 09:31 Vizualizări2895 Autor: Ziarul National
Maia Sandu anunță că R. Moldova ar putea rămâne fără CĂLDURĂ și energie electrică în mijlocul iernii: „Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon pune în pericol securitatea energetică a republicii”


„Impotența Guvernului lui Dodon ne poate lăsa fără căldură și energie electrică pe timp de iarnă”, avertizează fostul premier Maia Sandu.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Maia Sandu scrie că au mai rămas doar trei săptămâni până la sfârșitul anului și, în lipsa unui acord între Ucraina și Federația Rusă privind tranzitul gazelor naturale, există riscul să înghețăm în ianuarie.

„Noi am identificat două soluții de alternativă: livrarea gazelor în regim revers pe ruta transbalcanică și procurarea, prin „Naftogaz”, pe la nordul republicii. Chiar pe 12 noiembrie, ziua când PD și PSRM au demis în mod cinic Guvernul, noi urma să finalizăm discuțiile cu operatorii din România, Ucraina și Bulgaria. După plecarea noastră de la guvernare, discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat. Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon (care a adus ofense și Bucureștiului, și Kievului) pune în pericol securitatea energetică a republicii”, afirmă fostul premier.

CITIȚI și ANALIZĂ WatchDog // Cetățenii R. Moldova riscă să ÎNGHEȚE în case după 1 ianuarie 2020: „Anume acest scenariu este dorit de Kremlin pentru a şantaja Ucraina”

Maia Sandu le-a solicitat deputaților „ACUM” să-l cheme „la raport” în Parlament pe ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

„Îi rog pe colegii mei din Parlament să-l cheme urgent la raport pe ministrul Economiei și Infrastructurii pentru a afla când vor fi convenite toate detaliile tehnice cu operatorii de gaze naturale din România și Ucraina”, a cerut Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md