05:09:51 04.12.2023
Stiri

Maia Sandu a convocat de URGENȚĂ membrii CSS, pentru a evalua situația în domeniul SECURITĂȚII energetice

Actualitate 24.10.2022 13:12 Vizualizări1143 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a convocat de URGENȚĂ membrii CSS, pentru a evalua situația în domeniul SECURITĂȚII energetice


Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru astăzi, 24 octombrie, ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Citește și: Ex-vicepreședinte al Parlamentului: „Moscova amplifică RĂZBOIUL hibrid, iar din 1 noiembrie separatiștii de la Tiraspol vor să sisteze complet furnizarea energiei electrice pe malul drept al Nistrului”. Cum ar trebui să RĂSPUNDĂ Chișinăul

Potrivit Președinției, ședința, în cadrul căreia va fi evaluată situația în domeniul securității energetice, va începe la ora 18.00.

Citește și: R. Moldova, „la becul” Tiraspolului: Separatistul Krasnoselski anunță că Centrala de la Cuciurgan NU va mai livra, de luni, 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, ci doar 27%

Începând de astăzi, 24 octombrie, R. Moldova se confruntă cu un deficit acut de energie electrică.

Citește și: Reducerea livrărilor de gaze și energie electrică, formă de „BOMBARDAMENT” din partea Rusiei. Nicolae Negru: „Acum se dă BĂTĂLIA FINALĂ pentru ruperea lanțului care ne leagă de imperiul rus, iar dacă vom rezista, vom deveni LIBERI cu adevărat”

„Începând cu 24 octombrie, din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei și a reducerii volumelor de gaz de către „Gazprom”, R. Moldova va avea un deficit de energie electrică. Contractele comerciale semnate de SA „Energocom” nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00”, a declarat ieri vicepremierul Andrei Spînu, în contextul în care Centrala de la Cuciurgan va reduce la 27% livrările de energie electrică pentru malul drept al Nistrului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md