16:36:17 21.02.2024
Stiri

R. Moldova, „la becul” Tiraspolului: Separatistul Krasnoselski anunță că Centrala de la Cuciurgan NU va mai livra, de luni, 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, ci doar 27%

Actualitate 21.10.2022 16:48 Vizualizări2067 Autor: Ziarul National
R. Moldova, „la becul” Tiraspolului: Separatistul Krasnoselski anunță că Centrala de la Cuciurgan NU va mai livra, de luni, 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, ci doar 27%
Centrala de la Cuciurgan


Centrala de la Cuciurgan nu va mai furniza, începând de luni, 24 octombrie curent, 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului.

Anunțul a fost făcut astăzi de către autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit așa-zisului președinte din regiune, livrările de energie electrică din partea Centralei de la Cuciurgan se vor reduce până la 27% din cauza deficitului de gaze naturale.

Mai mult, în luna noiembrie curent, acestea ar putea să fie reduse până la maximum 23%, Krasnoselski afirmând că e vorba despre „decizia specialiștilor” și cifra este „finală”.

„Dacă „Gazprom” va asigura livrările de gaze ca în octombrie, având în vedere începerea sezonului de încălzire... pachetul energetic pentru R. Moldova (malul drept al Nistrului - n.r.) va fi maximum 23% în noiembrie”, spune Vadim Krasnoselski într-un video publicat de Sputnik, adăugând că a informat și Moscova despre acest lucru.

Menționăm că „Gazprom” a redus unilateral livrările de gaze naturale pentru R. Moldova cu 30% pentru luna octombrie. O cantitate importantă de gaze este utilizată de Centrala de la Cuciurgan pentru producerea energiei electrice care să asigure necesarul pe cele două maluri ale Nistrului. 70% din consumul de energie electrică al malului drept este acoperit în prezent de Centrala de la Cuciurgan, iar alte 30% - din România, după ce Ucraina a sistat exporturile de energie la mijlocul acestei luni din cauza bombardamentelor rusești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md