18:14:12 25.09.2022
Stiri

Ministrul Justiției promite PROGRESE în înfăptuirea justiției peste o lună: „Sistemul nu este în totalitate curățat, interesele puse în joc sunt mari și, respectiv, lucrurile nu merg perfect”

Actualitate 06.09.2022 10:28 Vizualizări819 Autor: Ziarul National
Ministrul Justiției promite PROGRESE în înfăptuirea justiției peste o lună: „Sistemul nu este în totalitate curățat, interesele puse în joc sunt mari și, respectiv, lucrurile nu merg perfect”


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, recunoaște că, la mai bine de un an de la preluarea guvernării de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), lucrurile în justiție nu merg prea bine. La mijloc ar fi mai multe obstacole, care au fost remarcate ieri la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

„La ședința CSS de ieri a avut loc o discuție consistentă despre mersul procesului de înfăptuire a justiției, dar, mai ales, al problemelor și obstacolelor din acest proces. Percepția mea este că multe lucruri se fac - unele mai bine, altele mai puțin bine, dar și mai multe încă trebuie făcute. Obstacole există atât în legislație, dar mai ales la nivelul aplicării sau ceea ce numim noi factorul uman”, a menționat Litvinenco într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu le cere JUDECĂTORILOR să înceteze tergiversarea dosarelor de mare corupție. „Sunt puse sub sechestru 7 MILIARDE de lei, dar noi vrem ca acești bani să fie întorși la bugetul de stat”

În ceea ce privește legislația, Ministerul Justiției va promova până la finele anului modificări la Codul penal, la Codul de procedură penală, la legislația privind măsurile speciale de investigație, promite Litvinenco: „Vom reforma instituția acordului de recunoaștere a vinovăției. În mare parte, modificările țin de eliminarea lacunelor care împiedică înfăptuirea justiției. Pe cel de-al doilea aspect, lucrurile sunt mai complicate, or sistemul nu este în totalitate curățat, interesele puse în joc sunt mari și, respectiv, lucrurile nu merg perfect”.

Sursa citată a adăugat că Maia Sandu va convoca peste o lună CSS, iar instituțiile responsabile vor raporta ce au întreprins în vederea îmbunătățirii situației.

„Mesajul către procurori și judecători este același – să aplice legea și doar legea, iar interesele statului şi cetăţenilor să fie puse deasupra celor personale. Peste o lună revenim din nou în ședința CSS. Atunci sper să vorbim mai mult de progrese decât despre obstacole”, a conchis ministrul Justiției.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md