15:10:53 12.04.2024
Stiri

Reducerea livrărilor de gaze și energie electrică, formă de „BOMBARDAMENT” din partea Rusiei. Nicolae Negru: „Acum se dă BĂTĂLIA FINALĂ pentru ruperea lanțului care ne leagă de imperiul rus, iar dacă vom rezista, vom deveni LIBERI cu adevărat”

Actualitate 22.10.2022 10:25 Vizualizări3315 Autor: Ziarul National
Reducerea livrărilor de gaze și energie electrică, formă de „BOMBARDAMENT” din partea Rusiei. Nicolae Negru: „Acum se dă BĂTĂLIA FINALĂ pentru ruperea lanțului care ne leagă de imperiul rus, iar dacă vom rezista, vom deveni LIBERI cu adevărat”


Federația Rusă încearcă cu disperare să destabilizeze situația în R. Moldova, iar pentru ca să-și atingă scopul „bombardează” cu insistență sistemul nostru energetic în pragul iernii.

Sincronizarea acestor lovituri și așa-zisele proteste organizate de Șor, dar și vizitele la Moscova efectuate de reprezentanții Partidului „Șor”, Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Potrivit lui Negru, cetățenii R. Moldova trebuie să înțeleagă că adevărata criză energetică abia începe, după ce „Gazprom” a redus cu 30 la sută livrările de gaze, iar Centrala de la Cuciurgan – cu peste 50 la sută licrările de energie electrică.

Citește și: R. Moldova, „la becul” Tiraspolului: Separatistul Krasnoselski anunță că Centrala de la Cuciurgan NU va mai livra, de luni, 70% din necesarul de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, ci doar 27%

„Reducerea volumului de gaze către R. Moldova este o formă de „bombardament” al sistemului nostru energetic. E partea noastră de suferință în acest război revanșard pornit de Moscova pentru recucerirea statelor vecine și readucerea lor în „sfera de influență” a Rusiei. Armata rusă nu trage, deocamdată, asupra noastră cu rachete și drone, ca în Ucraina, dar nu există vreo garanție că nu va trage”, a menționat editorialistul nostru.

Sursa citată a explicat de ce aceste atacuri s-au intensificat acum, după opt luni de la declanșarea de către Rusia a războiului din Ucraina.

„Fiindcă ne aflăm în prag de iarnă. Scopul e același, ca în Ucraina, ca în restul Europei. Moscova vrea să-i sperie cu frigul pe cetățenii moldoveni, pentru a-i determina să exercite presiuni asupra guvernării ca să înceteze a mai sprijini Ucraina. În Europa, această tactică nu dă rezultate, dar aflându-se într-o situație disperată, Putin se agață de orice pai. El mizează și pe coloana a cincea care, cu siguranță, va încerca să-i provoace pe cetățenii nemulțumiți pentru a destabiliza situația. Sincronizarea cu așa-zisele proteste organizate de Șor, vizitele la Moscova efectuate de reprezentanții Partidului „Șor”, PCRM, PSRM, nu este deloc întâmplătoare. Ba chiar se poate presupune că inițiativa vizitei îi aparține Moscovei. Falsurile lansate de fostul președinte Dodon sunt din aceeași „operă” a destabilizării. Rolul său e de trădător, de Medvedciuk al R. Moldova”, precizează Nicolae Negru.

În același context, editorialistul Ziarului NAȚIONAL susține că această criză scoate o dată în plus la iveală lipsa de viziune, sabotajul și trădările guvernărilor care s-au perindat timp de treizeci de ani la cârma R. Moldova, dar nu au făcut absolut nimic – fie se numeau partide stataliste, fie se considerau proeuropene – pentru a reduce cât de puțin dependența energetică de Rusia.

„În loc să-și presare cenușă pe cap, să recunoască răul făcut, majoritatea dintre ei tac mâlc, iar Dodon are tupeul să lucreze și azi în interesul Rusiei. Își dau arama pe față și alți putiniști, chemându-ne la „răscoală” împotriva guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate”.

Citește și: România SUPLIMENTEAZĂ livrările de energie electrică pentru R. Moldova, după ce separatiștii de la Tiraspol, controlați de Rusia, au dispus reducerea cu peste 50% a volumelor destinate Chișinăului. Situația rămâne CRITICĂ

Nicolae Negru a adăugat că acum se dă bătălia finală pentru R. Moldova, dar avem toate șansele de a ne rupe de imperiul rus grație României și Uniunii Europene.

„Da, acum se dă bătălia finală pentru ruperea lanțului care ne leagă de imperiul rus. Dacă vom rezista, vom deveni liberi cu adevărat. Sunt sigur că ne va sări în ajutor România. Apropo, deja a suplimentat volumul de energie electrică pe care îl va furniza pe malul stâng al Prutului. UE ne va ajuta. Nu va fi ușor. Va trebui să contribuim și noi, să economisim, libertatea nu ți-o pune nimeni pe tavă. Ucrainenii își dau viața pentru libertate, nouă ni se cere deocamdată să rezistăm frigului și întunericului care vin de la Moscova. Dosoftei s-a înșelat, înainte de Merkel, o putem spune acum cu certitudine”, a conchis Nicolae Negru.Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md