07:05:45 17.06.2024
Stiri

VIDEO // Sergiu Sârbu, persona NON GRATA la Președinție. SPPS-ul nu i-a permis să participe la ședința CSS, chiar dacă este membru din oficiu. „Am fost briscat”

Actualitate 26.02.2021 13:13 Vizualizări2609 Autor: Ziarul National
VIDEO // Sergiu Sârbu, persona NON GRATA la Președinție. SPPS-ul nu i-a permis să participe la ședința CSS, chiar dacă este membru din oficiu. „Am fost briscat” Facebook


Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordinea publică, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sârbu, nu a fost lăsat astăzi să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care are loc la Președinție.

Potrivit lui Sârbu, dânsul este membru din oficiu al CSS și are dreptul să participe la ședințe.

Deputatul a menționat că angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat nu i-au permis accesul și l-au „bruscat”.

„Maia Sandu nu reprezintă puterea absolută în stat și nu poate încălca legea. În mod abuziv mi-a fost interzis accesul la ședința CSS, eu fiind membru din oficiu. Eu nu trebuie să primesc permisiunea de a participa la ședință. Am fost bruscat de ofițerii SPPS și impus să ies din instituție. Ieri am primit invitație oficială, iar azi mi-au interzis accesul. Alunecăm în dictatură”, a declarat Sergiu Sârbu, în cadrul unui briefing de presă.

Sârbu a mai adăugat că ieri a fost invitat la ședința CSS, însă astăzi dimineață a găsit în poștă „un mesaj pentru Serioja Sârbu”. „Mi s-a spus că ar fi vorba de un conflict de interese, deoarece va fi examinat subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. E un subiect dureros pentru Maia Sandu, dar ce conflict de interese aș avea?”, se întreabă deputatul.

Acesta a îndemnat-o pe Maia Sandu să-și concedieze consilierii. „Nu e vorba de Sergiu Sârbu, dar de sfidarea Parlamentului ca instituție. Sedința CSS nu e în bucătăria doamnei Sandu și nu e o ședință internă de partid. Maia Sandu crede că în continuare vom tolera comportamentul ei. Dacă nu respectă legea, atunci va fi obligată de instanța de judecată să o respecte”, a conchis Sârbu.

„Vom merge pe toate căile pentru a-i pedepsi pe toți pentru abuzul de azi”, a conchis parlamentarul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md