23:10:44 01.06.2023
Stiri

Maia Sandu a convocat de URGENȚĂ ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Există riscul de subminare a ordinii constituționale în R. Moldova”

Actualitate 23.04.2021 16:13 Vizualizări1866 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a convocat de URGENȚĂ ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Există riscul de subminare a ordinii constituționale în R. Moldova”


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate, după evenimentele de astăzi din Parlament.

CITIȚI și VOTAT // Socialiștii i-au găsit ÎNLOCUITOR președintelui Curții Constituționale: Cine este Boris Lupașcu, acuzat anterior de „TEROARE” la Procuratură

Ședința CSS va avea loc astăzi, 23 aprilie 2021, începând cu ora 17.00.

Citește și: Nicolae Negru, despre ULTIMELE evenimente din Parlament: „Asistăm la o „revoltă” OLIGARHICO-MAFIOTĂ. Dodon e pe cale să transforme R. Moldova într-un fel de Belarus… Maia Sandu ar trebui să se adreseze cetățenilor și comunității internaționale…”

Potrivit Președinției, subiectul ce urmează fi abordat în cadrul ședinței este „riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova”.

Citește și: VIDEO // PAS și PPDA, front comun în încercarea de a împiedica intrarea lui Boris Lupașcu, votat de PSRM-ȘOR în funcția de judecător, în sediul Înaltei Curți

De menționat că majoritatea PSRM-ȘOR a abrogat astăzi o hotărâre din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită în calitate de judecător al Curții Constituționale. Tot astăzi, majoritatea parlamentară l-a numit pe procurorul Boris Lupașcu în funcția de judecător la CC.

Aceste decizii au fost luate după ce Curtea Constituțională a stabilit circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului, iar săptămâna viitoare ar urma să decidă soarta stării de urgență instituită în R. Moldova până pe 30 mai curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md