23:36:01 15.04.2024
Stiri

Maia Sandu a convocat de URGENȚĂ ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Există riscul de subminare a ordinii constituționale în R. Moldova”

Actualitate 23.04.2021 16:13 Vizualizări2057 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a convocat de URGENȚĂ ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Există riscul de subminare a ordinii constituționale în R. Moldova”


Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate, după evenimentele de astăzi din Parlament.

CITIȚI și VOTAT // Socialiștii i-au găsit ÎNLOCUITOR președintelui Curții Constituționale: Cine este Boris Lupașcu, acuzat anterior de „TEROARE” la Procuratură

Ședința CSS va avea loc astăzi, 23 aprilie 2021, începând cu ora 17.00.

Citește și: Nicolae Negru, despre ULTIMELE evenimente din Parlament: „Asistăm la o „revoltă” OLIGARHICO-MAFIOTĂ. Dodon e pe cale să transforme R. Moldova într-un fel de Belarus… Maia Sandu ar trebui să se adreseze cetățenilor și comunității internaționale…”

Potrivit Președinției, subiectul ce urmează fi abordat în cadrul ședinței este „riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova”.

Citește și: VIDEO // PAS și PPDA, front comun în încercarea de a împiedica intrarea lui Boris Lupașcu, votat de PSRM-ȘOR în funcția de judecător, în sediul Înaltei Curți

De menționat că majoritatea PSRM-ȘOR a abrogat astăzi o hotărâre din 2019 prin care Domnica Manole a fost numită în calitate de judecător al Curții Constituționale. Tot astăzi, majoritatea parlamentară l-a numit pe procurorul Boris Lupașcu în funcția de judecător la CC.

Aceste decizii au fost luate după ce Curtea Constituțională a stabilit circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului, iar săptămâna viitoare ar urma să decidă soarta stării de urgență instituită în R. Moldova până pe 30 mai curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md