16:32:11 25.07.2024
Stiri

Irina Vlah a mers după sprijin în România: „Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași”

Actualitate 15.07.2021 17:41 Vizualizări5241 Autor: Ziarul National
Irina Vlah a mers după sprijin în România: „Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași”


Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi la Iași cu primarul Mihai Chirica. Discuția dintre cei doi oficiali s-a axat pe schimbul de experiență în atragerea investițiilor în industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT, precum și pe elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare din fondurile Uniunii Europene.

Irina Vlah, care la alegerile parlamentare a evitat să sprijine deschis Blocul electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor”, a remarcat că Iașiul este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale din România, cu circa 29 de mii de specialiști în sectorul IT.

Citește și: Irina Vlah NU are încredere în vaccinul „Sputnik V”, adus de Dodon în R. Moldova? Bașcanul Găgăuziei, la fel ca și alți fruntași ai PSRM, a ales să se vaccineze cu un vaccin aprobat de OMS

Bașcanul i-a vorbit lui Mihai Chirica despre proiectele implementate în Autonomie, precum construcția a IT Digital Hub, construcția colegiului industrial, dezvoltarea zonei economice libere și a platformei industriale. Vlah a remarcat interesul autorităților Autonomiei în preluarea experienței municipiului Iași în implementarea proiectelor europene.

„Ne impresionează evoluția industriei și dezvoltarea sectorului IT în Iași. Azi Iași este un oraș modern și o platformă, pe care se elaborează și se produc tehnologiile zilei de mâine. Vrem să învățăm de la Dvs să convingem companiile industriale mari să investească în viitorul nostru. Vrem să învățăm de la Dvs să creăm, la noi acasă, oportunutăți economice și financiare pentru tinerii noștri. De asemenea, vrem să învățăm să elaborăm proiecte, care pot obține finanțare europeană - și Dvs. aveți aceaste experiențe. Pentru a crea o economie modernă avem nevoie de specialiști calificați, de asta investim în educație, inclusiv în cea profesionistă. Vă mulțumim pentru deschiderea de a ne ajuta”, a menționat Irina Vlah în cadrul discuției cu Mihai Chirica.

Bașcanul Găgăuziei l-a invitat pe primarul municipului Iași, Mihai Chirica, să viziteze Autonomia și să participe la forumul Invest Găgăuzia 2021.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md