05:36:10 04.12.2023
Stiri

DOC // Ion Ceban s-a plâns MISIUNILOR diplomatice acreditate în R. Moldova că actuala guvernare ar încerca „să BLOCHEZE” activitatea Primăriei: „Avem informații că zilele următoare vor veni cu inspecții...”

Actualitate 23.02.2022 17:32 Vizualizări4399 Autor: Ziarul National
DOC // Ion Ceban s-a plâns MISIUNILOR diplomatice acreditate în R. Moldova că actuala guvernare ar încerca „să BLOCHEZE” activitatea Primăriei: „Avem informații că zilele următoare vor veni cu inspecții...”


Primarul general al capitalei și liderul Mișcării Alternativa Națională (MAN), Ion Ceban, susține că actuala guvernare și-ar fi pus scopul să blocheze cu orice preț activitatea Primăriei Chișinău și a informat despre acest lucru misiunile diplomatice acreditate în R. Moldova.

Deși afirmă că nu are ce ascunde, Ceban e deranjat de faptul că organele de stat vor efectua mai multe controale.

„Noi bețe în roate din partea celor de la conducere! Guvernarea și-a pus ca scop blocarea activității Primăriei Chișinău. Avem informații că zilele următoare vor veni cu inspecții la platforma de depozitare a deșeurilor din construcții de pe strada Ion Pruncul. Cei de la ecologie au ca scop să estimeze așa-zisul prejudiciu, pentru a delapida din nou Primăria Chișinău de alte milioane de lei. Terenul dat a fost repartizat oficial de către CMC și dat în gestiunea Direcției generale locativ-comunale şi amenajare, care, la rândul ei, a solicitat în nenumărate rânduri de la organele centrale acte permisive pentru funcționarea acestui platou sau autorizarea unei noi locații”, se justifică Ceban.

Potrivit edilului, de fiecare dată au fost invocate diverse motive și nu au fost eliberate actele necesare.

Citește și: Ion Ceban, șef în „REPUBLICA Chișinău”. Primarul general AMENINȚĂ că va deconecta de la rețeaua de canalizare întreprinderile STRATEGICE din Chișinău, dacă nu va fi anulată o amendă aplicată S.A. „Apă-Canal Chișinău”

„Subiectul a fost abordat și în cadrul ședințelor cu reprezentații Agenției de Mediu, Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale, care nu s-au soldat cu niciun rezultat. Între timp, Primăria Chișinău a depus un proiect la Fondul Ecologic Național ce prevede compostarea deșeurilor vegetale și reciclarea deșeurilor din construcții și demolări”, a precizat acesta.

Citește și: Ceban schimbă macazul, după ce zilele trecute AMENINŢA întreprinderile STRATEGICE cu deconectarea de la reţeaua de apă şi canalizare: „Există pericole pentru securitatea economică a republicii”

Ion Ceban a amintit și de încălcările de la „Apă-Canal Chișinău”: „Recent, așa au procedat și în cazul S.A. „Apă-Canal Chisinau”, când au înaintat un prejudiciu de 12 milioane de lei. Până azi Guvernul nu a soluționat problema ce ține de construcția stațiilor de preepurare pe teritoriul agenților economici, iar Primăria Chișinău este pusă în situația să gestioneze problema”.

Totodată, primarul a adus noi învinuiri actualei guvernări.

„Guvernul promovează și favorizează în continuare interesele unui agent economic care duce deșeurile la depozitul neautorizat de la Boșcana, care prezintă o catastrofă ecologică. Guvernul se mișcă încet cu privire la gestionarea deșeurilor în toate zonele R. Moldova, deși are contractate suficiente resurse financiare de la BEI. Ei cer de la Primăria Chișinău planuri și strategii, iar între timp refuză să vadă și să soluționeze problema statutului juridic a unicului depozit de deșeuri adaptat de la Țînțăreni. Au pregătit și a fost votat în primă lectură proiectul ce presupune incinerarea anvelopelor uzate ce va duce la poluarea mediului”, a enumerat Ceban.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md