03:17:49 31.05.2023
Stiri

Unul dintre șefii de la Î.S. „Poșta Moldovei” a fost reținut pentru ABUZ în serviciu. Oficialul își va petrece următoarele 72 de ore în IZOLATORUL de detenție. Percheziții au avut loc și la fostul DIRECTOR al întreprinderii

Actualitate 17.11.2021 12:35 Vizualizări1910 Autor: Ziarul National


Unul dintre șefii de la Î.S. „Poșta Moldovei” a fost reținut pentru ABUZ în serviciu. Oficialul își va petrece următoarele 72 de ore în IZOLATORUL de detenție. Percheziții au avut loc și la fostul DIRECTOR al întreprinderii

Directorul adjunct al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” a fost reținut în această dimineață de către ofițerii și procurorii anticorupție într-un dosar în care este bănuit de abuz de serviciu. Funcționarul a fost escortat pentru audieri și va rămâne în custodia Centrului Național Anticorupție pentru următoarele 72 de ore.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, factori de decizie de la „Poșta Moldovei”, având o înțelegere prealabilă cu două companii, ar fi încheiat, în perioada mai - iunie 2021, mai multe contracte fictive de prestare a serviciilor în domeniul IT, chiar dacă întreprinderea beneficia de aceleași servicii, conform unui contract încheiat cu o altă companie în domeniu.Pentru a evita licitația publică, aceștia ar fi perfectat contractele ca achiziții de valoare mică, suma totală a acestora fiind de 229 000 de lei. Astfel, funcționarii ar fi gestionat resursele materiale și financiare publice contrar destinației lor, prejudiciind bugetul de stat în proporții mari.

Organele de drept au efectuat mai multe percheziții în biroul de serviciu și domiciliul actualului vicedirector și la domiciliul fostului director de la „Poșta Moldovei”. Percheziționate au fost și oficiile celor doi agenți economici contractați fictiv, fiind ridicate mai multe probe care urmează a fi anexate la dosar.

Menționăm că legislația actuală prevede, pentru abuz de putere sau de serviciu, până la șapte ani de detenție sau amendă de până la 117 500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md