08:31:09 23.09.2017
Stiri

DOC // Instanța a dat undă verde REFERENDUMULUI pentru demiterea lui Chirtoacă. Când va avea loc acesta și când sunt programate ALEGERILE anticipate

Politică 12.09.2017 10:16 Vizualizări1540 Autor: Ziarul National
DOC // Instanța a dat undă verde REFERENDUMULUI pentru demiterea lui Chirtoacă. Când va avea loc acesta și când sunt programate ALEGERILE anticipate

Colegiul civil al Curții de Apel Chișinău a menținut hotărârea Judecătoriei Buiucani prin care s-a dat undă verde referendumului de revocare a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care a fost inițiat de Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

Liderul fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a declarat că actualmente urmează să fie stabilită data referendumului anti-Chirtoacă.

„Vom propune în CMC stabilirea datei desfășurării referendumului. Prealabil, poate fi 19 noiembrie. Sperăm să avem suportul altor fracțiuni, poate chiar și al celor din Partidul Liberal. Știu că sunt doritori”, a menționat acesta.

Deși nu a fost stabilită încă data referendumului, Ceban, care ar putea fi candidatul PSRM pentru funcția de primar general, deja se gândește la alegeri anticipate.

„În primăvară am putea avea alegeri noi în Chișinău, iar locuitorii capitalei vor avea posibilitatea să aleagă un primar care să-i reprezinte”, a conchis Ceban.

Amintim că Dorin Chirtoacă este în arest la domiciliu de patru luni. Acesta este cercetat în două dosare penale. Chirtoacă spune că nu intenționează să demisioneze și își va demonstra nevinovăția.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md