14:27:34 19.05.2024
Stiri

VIDEO // Noi INTERCEPTĂRI în dosarul finanțării ilegale a unor partide politice din R. Moldova: „Gata, ne-au făcut deja cartele de la Dubai, uăii! Fiecare primește pe card, iar cu banii nu ai treabă, nimic nu este înregistrat…”

Actualitate 05.10.2023 16:17 Vizualizări2087 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi INTERCEPTĂRI în dosarul finanțării ilegale a unor partide politice din R. Moldova: „Gata, ne-au făcut deja cartele de la Dubai, uăii! Fiecare primește pe card, iar cu banii nu ai treabă, nimic nu este înregistrat…”


Mai mulți cetățeni afiliați unor partide politice riscă să ajungă la pușcărie într-un dosar de spălare de bani, după ce au folosit carduri bancare, care erau alimentate de peste hotare de membrii unui grup criminal organizat, care au drept scop destabilizarea R. Moldova.

În procesul de documentare, organele de drept au stabilit că noua formă de finanțare a partidelor politice constă în excluderea operării cu surse financiare în numerar și crearea unui nou mecanism prin intermediul cartelelor PYYPL și a tehnologiilor digitale.

Potrivit unor interceptări publicate de Inspectoratul General de Poliție, mai mulți cetățeni, care au participat la anumite proteste organizate de unele formațiuni politice din anturajul lui Ilan Șor se plâng că nu au primit bani de la cei care i-au îndemnat să se alăture.

Ulterior, un coordonator a dat asigurări că totul va fi bine și că participanții la proteste își vor primi banii.

În continuare, doi tipi discută despre cum se va proceda pe viitor, pentru ca să nu apară discuții și nemulțumiri din partea celor care protestează în favoarea unei formațiuni.

-Principalul să nu-ți dea (bani n.r.) să te duci ba pentru unul, ba pe pentru altul.

-Nuuuu, gata, ne-au făcut deja cartele de la Dubai, uăiii. Fiecare primește pe card. Gata, cu banii, nu ai treabă deloc. Nu este nimic înregistrat nicăieri, nu am dus niciun document nicăieri. Numai mi-au zis să fiu consilier la primărie la Drochia. Iată și toată dvijenia.

Mai multe detalii AICI.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 427 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md