05:04:49 24.02.2020
 
Stiri

Decizia luată de Judecătoria Chișinău în privința contractului de concesionare a Aeroportului, contestat în instanță de Guvernul Sandu. Ministrul Justiției: „Am pierdut patru luni”

Economie 17.01.2020 15:05 Vizualizări2782 Autor: Ziarul National
Decizia luată de Judecătoria Chișinău în privința contractului de concesionare a Aeroportului, contestat în instanță de Guvernul Sandu. Ministrul Justiției: „Am pierdut patru luni”


UPDATE // Fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, i-a răspuns lui Fadei Nagacevschi, afirmând că examinarea cauzei „Avia-Invest” a fost tărăgănată de către instanțele de judecată.

„Instanța de judecată a oferit termen Agenției Proprietății Publice să corecteze careva erori din cererea de chemare în judecată depuse în septembrie. Este un act procesual obișnuit. Neobișnuit, oarecum, este că din octombrie, când Curtea de Apel a decis care este instanța competentă să examineze cauza, și până acum, instanța nu a făcut nimic pe această cauză! Iar acum, cand am pornit (tot noi) zarva cu preluarea contractului de concesiune de către așa-numitul investitor rus - instanța de judecată s-a trezit și s-a apucat de treabă. Deci, întrebarea e de ce timp de trei luni nu s-a întâmplat nimic. Nu de ce acum, în sfârșit, s-a apucat instanța să examineze cauza”, susține Stamate.


*******************************
Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a emis, pe 14 ianuarie curent, o încheiere prin care a decis „să acorde Agenției Prorprietății Publice (APP) un termen de 20 de zile pentru înlăturarea lacunelor” din acțiunea înaintată de fostul Guvern, pe 10 septembrie 2019, cu privire la declararea nulității contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Cel puțin, așa a scris pe Facebook ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care declară că această decizie a instanței a fost luată „pentru ca acțiunea să nu fie declarată inadmisibilă”, datorită „unor gafe procesuale” la întocmirea și depunerea acesteia.

CITIȚI și DOC // Dodon, prins DIN NOU cu MINCIUNA: Guvernul Sandu a cerut în instanță anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău pe 10 septembrie curent

Mai mult, Nagacevschi o acuză de „rea intenție” pe predecesoarea sa, Olesea Stamate, care ar fi pregătit cererea de chemare în judecată a companiei „Avia-Invest”, cea care a luat în concesiune Aeroportul.

„Actualmente, Ministerul Justiției, în colaborare cu APP, vor depune toate eforturile, astfel încât procesul de judecată să poată fi pus pe rol în vederea soluționării litigiului și pretențiilor statului cu privire la iregularitățile legate de concesionarea Aeroportului Chișinău. Datorită acestor gafe, am pierdut patru luni. Patru luni în cazul unui obiectiv, pe care membrii fostului Executiv îl declarau strategic important şi acum încearcă să ne acuze că nu întreprindem măsuri hotărâte. Noi acționăm hotărât şi competent. Întrebarea e ce au făcut ei?”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

CITIȚI și „Guvernul Dodon” ar încerca să ANULEZE toate acțiunile Guvernului Sandu de a REZILIA contractul de concesionare a AIC: „Prim-ministrul interimar din Guvernul Dodon s-a ocupat cu vânzarea aerului astăzi”

Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, nu a comentat deocamdată acuzațiile lui Fadei Nagacevschi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md