03:49:22 08.12.2023
Stiri

Coaliția PSRM – „Pentru Moldova” ARUNCĂ în aer relația cu SUA. Ambasada SUA la Chișinău, reacție DURĂ: „Această abrogare încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și R. Moldova”

Actualitate 03.12.2020 22:44 Vizualizări3046 Autor: Ziarul National
Coaliția PSRM – „Pentru Moldova” ARUNCĂ în aer relația cu SUA. Ambasada SUA la Chișinău, reacție DURĂ: „Această abrogare încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și R. Moldova”


Ambasada SUA de la Chișinău a lansat un mesaj dur la adresa coaliției PSRM – Platforma „Pentru Moldova”, după ce astăzi a fost votată legea care prevede revenirea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea statului. Terenul respectiv a fost promis Ambasadei SUA și chiar a fost semnat un acord în acest sens.

Citește și: Discuții APRINSE în Parlament vizavi de vinderea celor cinci hectare ale fostului Stadion Republican Ambasadei SUA. Proiectul a fost VOTAT de 65 de deputați

„Statele Unite regretă și critică adoptarea de astăzi a legislației de abrogare a Legii nr. 151 din 2018, ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către SUA pentru construirea unui nou Complex al Ambasadei. SUA au negociat în bună-credință cu guverne succesive ale R. Moldova timp de peste un deceniu achiziția terenului. Această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu, încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și R. Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA.

Citește și: Premierul Chicu CRITICĂ dur votul comun PSRM - Partidul „ŞOR” - „Pentru Moldova” în privinţa Stadionului Republican. Terenul urma să fie acordat Ambasadei SUA: „Este o EROARE”

În acest context, SUA le solicită autorităților de la Chișinău să-și respecte angajamentele asumate.

CITIȚI și DOC // Dodon spune NU Ambasadei SUA la Chișinău: A refuzat oficial să promulge legea cu privire la terenul fostului Stadion Republican

„Statele Unite sunt pregătite să investească peste 250 de milioane de dolari pentru a construi o nouă ambasadă la Chișinău, creând sute de locuri de muncă, sprijinind afacerile locale și revitalizând economia Chișinăului (vedeți mai jos o scurtă prezentare video privind impactul pozitiv al unei noi ambasade).

Citește și: Ilan Şor, despre votarea legii care prevede revenirea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea statului: "S-a făcut primul pas pentru construcţia MoldovaLand şi BasabiaLand"

După cum am spus în mod constant, orice nouă construcție pe acest teren va respecta semnificația lui culturală și istorică. Îndemnăm autoritățile R. Moldova să regândească acest pas și să-și onoreze obligațiunile asumate în urma negocierilor”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md