03:38:44 30.05.2023
Stiri

Candidatul socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți anunță că BOICOTEAZĂ scrutinul: S-a sfătuit cu Dodon

Actualitate 07.12.2021 16:04 Vizualizări2269 Autor: Ziarul National
Candidatul socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți anunță că BOICOTEAZĂ scrutinul: S-a sfătuit cu Dodon


Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți, Alexandr Nesterovschi, a anunțat că boicotează turul doi de scrutin ce urmează să aibă loc pe 19 decembrie curent.

Nesterovschi, situat al patrulea în preferințele bălțenilor după primul tur al alegerilor, a precizat că a luat decizia după ce s-a „sfătuit” cu Igor Dodon.

„Aceste alegeri sunt discreditate și nu mai au nicio legitimitate, nici morală, nici politică, nici legală. Declarăm boicot în fața abuzului și a ilegalităților comise de cei de la Președinție, din Guvern, de la CEC. Din păcate, guvernarea de la Chișinău a făcut tot posibilul ca să-și bată joc de locuitorii municipiului Bălți. Așa rușine și înjosire bălțenii n-au trăit niciodată în istoria lor. Noi, cei din Bălți, încă vom da răspunsul nostru, ferm și dur, puterii de la Chișinău. Le va veni rândul acestor „oameni buni” de la conducere, care sunt de fapt niște mizerii ordinare, care vor răspunde penal pentru aceste ilegalități și pentru umilirea cetățenilor din Bălți”, și-a motivat decizia socialistul.

CITIȚI și PAS își RETRAGE candidatul pentru Primăria Bălți, după decizia CEC: Boris Marcoci urma să se „bată” cu independentul Nicolai Grigorișin, după eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală

Potrivit lui Nesterovschi, „onoarea politică este mai importantă decât victoria în alegeri”.

„Deocamdată, scopul nostru trebuie să fie anularea acestor alegeri rușinoase și ilegale, inițierea de noi alegeri, de la zero. Bălți anunță boicot alegerilor, boicot puterii galbene de la Chișinău”, a mai scris socialistul pe Facebook, îndemnând și ceilalți candidați rămași în cursă să-i urmeze gestul.

Menționăm că socialistul Alexandr Nesterovschi urma să se se confrunte în turul doi de scrutin cu independentul Nicolae Grigorișin, după ce candidata Partidului „Șor”, Marina Tauber, a fost exclusă din alegeri pentru încălcări electorale, iar candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci, situat al treilea în cadrul primului tur de scrutin, s-a retras din cursă.

Alexandr Nesterovschi a fost votat, pe 21 noiembrie curent, de către 4 674 de bălțeni sau circa 14% dintre persoanele ieșite la vot în primul tur de scrutin.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md