22:10:04 24.06.2024
Stiri

VIDEO // CAZIERUL șoferiței care a provocat ACCIDENTUL din sectorul Buiucani. A fost prinsă BEATĂ la volan de CINCI ori și a stat la Pușcăria de la Rusca. Aceasta mai are la activ alte 43 de contravenții în trafic

Anticorupție 01.10.2019 12:02 Vizualizări4672 Autor: Ziarul National
VIDEO // CAZIERUL șoferiței care a provocat ACCIDENTUL din sectorul Buiucani. A fost prinsă BEATĂ la volan de CINCI ori și a stat la Pușcăria de la Rusca. Aceasta mai are la activ alte 43 de contravenții în trafic


Șoferița automobilului „Porsche”, care a provocat ieri accidentul din sectorul Buiucani al capitalei, are un cazier impresionat privind contravențiile săvârșite în trafic. Aceasta a fost prinsă de cinci ori în stare de ebrietate la volan și a fost trasă la răspundere penală. Tânăra de 34 de ani a stat și la Pușcăria din Rusca timp de jumătate de an.

De asemenea, șoferița a comis, în perioada 2010 – 2018, alte 43 de contravenții, inclusiv provocarea unor situații de accident, conducerea automobilului fără permis etc. Ieri, când ar fi provocat accidentul din sectorul Buiucani, femeia nu avea permis de conducere, fiindu-i suspendat pentru alte contravenții mai vechi.

Potrivit șefului interimar al Inspectoratului General de Poliției, Gheorghe Balan, numai în 2010 șoferița a fost prinsă beată la volan de trei ori. De fiecare dată s-a ales doar cu amendă. De asemenea, aceasta a fost prinsă beată la volan și pe 31 decembrie 2017, în orașul Orhei. Printr-o decizie a Judecătoriei Orhei, la 23 octombrie 2017 aceasta a fost condamnată la 4 luni de închisoare, dar executarea pedepsei a fost amânată pentru trei ani. La 6 iunie 2018 a fost oprită în trafic, când avea permisul de conducere suspendat. Astfel, prin comasarea pedepsei stabilite prin sentința Judecătoriei Orhei și faptul că a condus fără permis de conducere, femeia a fost condamnată la șase luni de închisoare.

Gheorghe Balan a precizat astăzi, într-o conferință de presă, că tânăra a stat la Pușcăria din Rusca începând cu 2 octombrie 2018. Avocatul șoferiței a atacat cu recurs decizia Judecătoriei Râșcani, însă aceasta a rămas în vigoare.

Tot în perioada 2010 – 2018, acesteia i-au fost întocmite 43 de procese-verbale contravenționale.

„În opt cazuri nu avea cuplată centura, 5 – ignorarea indicatoarelor, 4 – provocarea situațiilor de accident, depășirea limitei de viteză etc., în unele cazuri vorbea la telefon când conducea automobilul”, a spus Balan.

Responsabilii IGP mai afirmă că, dacă se va stabili faptul că unii polițiști ar fi ajutat femeia să scape de problemele din trafic, atunci va fi sesizată Procuratura pentru tragerea acestora la răspundere.

Bărbatul din „Porsche” care a decedat, un apropiat al șoferiței, avea 34 de ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md