17:32:06 25.02.2024
Stiri

VIDEO // Au apărut PRIMELE imagini cu momentul EXPLOZIEI RACHETEI căzute la Briceni. MAI oferă ultimele informații despre BUBUITURA puternică ce a speriat localnicii: „Pe moment nu există niciun RISC pentru cetățeni”

Actualitate 05.12.2022 17:32 Vizualizări3216 Autor: Ziarul National
VIDEO // Au apărut PRIMELE imagini cu momentul EXPLOZIEI RACHETEI căzute la Briceni. MAI oferă ultimele informații despre BUBUITURA puternică ce a speriat localnicii: „Pe moment nu există niciun RISC pentru cetățeni” nordnews.md


Ministerul Afacerilor Interne informează că, la momentul actual, localnicii din Briceni, acolo unde a căzut astăzi cel puțin o rachetă, sunt în afara pericolului. Perimetrul unde a căzut racheta a fost izolat de angajații Poliției de Frontieră.

Citește și: Natalia Gavrilița, noi DETALII despre RACHETA căzută lângă Briceni: „Zona unde a fost descoperit obiectul explozibil a fost izolată, iar la fața locului se află serviciile specializate ale MAI”

„Astăzi, în jurul orei 15.15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă a Poliției de Frontieră a identificat într-o livadă din apropierea orașului Briceni elemente ale unei rachete. Actualmente, Inspectoratul General (IGSU) pentru Situații de Urgență desfășoară măsuri de evaluare a prejudiciului și discută cu autoritățile publice locale despre incidentul produs. Echipa „Bombteh” este deja implicată în procesul de intervenție și primește suportul IGSU în realizarea activităților specifice în următoarele 24 de ore”, se arată într-un comunicat depresă al MAI.

Citește și: FOTO // Polițiștii de frontieră au descoperit o RACHETĂ într-o livadă din apropierea orașului Briceni. Zona a fost IZOLATĂ imediat

Sursa citată subliniază că specialiștii în expertiză tehnico-explozivă vor stabili dacă obiectul descoperit de Poliția de Frontieră este parte componentă a unei rachete sau dacă mai are elemente explozibile în componență.

„În conformitate cu planul de contingență al MAI, Poliția de Frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița”, conchide sursa citată.

Citește și: Încă o RACHETĂ ar fi căzut la Briceni: „Din câte cunoaștem, în aceste clipe asupra Ucrainei au fost lansat un atac masiv de către Federația Rusă”

Între timp, localnicii au postat mai multe imagini video în care se aude o bubuitură puternică. Astfel, racheta sau rămășițele unei rachete au căzut lângă Briceni la ora 14.47 de minute.

Menționăm că acesta este al treilea caz în care rachete penetrează spațiul aerian sau cad pe teritoriul R. Moldova din cauza războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md