05:59:56 14.07.2024
Stiri

TRANSPARENȚĂ // DRRM a lansat spre consultare publică „Ghidul de finanțare nerambursabilă” pentru 2023. Cine va putea beneficia de resursele financiare alocate de Guvernul României

Actualitate 20.01.2023 13:59 Vizualizări1128 Autor: Ziarul National
TRANSPARENȚĂ // DRRM a lansat spre consultare publică „Ghidul de finanțare nerambursabilă” pentru 2023. Cine va putea beneficia de resursele financiare alocate de Guvernul României


Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României a lansat vineri, 20 ianuarie, în dezbatere publică, „Ghidul de finanțare nerambursabilă 2023”, pe pagina de internet a instituției.

Unele dintre modificările propuse în varianta actuală se referă la documentele care trebuie depuse de către solicitant la dosarul de finanțare, documentele justificative privind cheltuielile efectuate în cadrul proiectelor, precum și la elementele de identitate vizuală necesare pentru promovarea proiectelor și a sursei de finanțare.

Astfel, de finanțare nerambursabilă din partea DRRM pot beneficia asociațiile, fundațiile, unitățile de cult, organizațiile neguvernamentale, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat, din România și din afara frontierelor țării.

Domeniile de finanțare nerambursabilă sunt: Cultură, Mass-media, Educație, Spiritualitate și tradiție, precum și Societatea civilă.

Cei interesați pot consulta „Ghidul de finanțare nerambursabilă” AICI.

Eventualele observații și sugestii pot fi trimise timp de 10 zile calendaristice, la adresa de e-mail programe@drrm.gov.ro.

DRRM a fost înființat și funcționează din 2021, ca structură cu personalitate juridică, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea Cancelariei Primministrului având ca principal obiectiv sprijinirea proiectelor ce vizează îmbunătățirea vieții cetățenilor din R. Moldova, prin acordarea de finanțări nerambursabile și alte mijloace de sprijin financiar, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. DRRM contribuie la realizarea politicii statului român, vizând consolidarea comunităţii de limbă, cultură, religie, spiritualitate şi istorie care stă la baza relaţiei României cu R. Moldova. În scopul realizării obiectivelor sale, DRRM sprijină cetățenii din R. Moldova atât prin derularea unor acțiuni proprii (implementare directă), cât și prin acordarea finanțărilor prin sesiuni anuale (implementare indirectă).

În anul 2022, au fost aprobate pentru finanțare 44 de proiecte, în cadrul a două sesiuni, reprezentând un procent de aproximativ 22% din cele 201 de solicitări depuse. În cadrul primei sesiuni de evaluare au fost aprobate 34 de proiecte, iar în cadrul celei de a doua sesiuni au fost aprobate 10 proiecte. Valoarea totală a solicitărilor depuse a fost de 70.926.438,56 lei, depăşind considerabil capacitatea financiară a Departamentului. Suma aprobată, aferentă celor 44 proiecte, a reprezentat aproximativ 10% din totalul solicitat.

Raportul de activitate al DRRM în 2022:


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md