07:24:12 24.05.2024
Stiri

FOTO // Trei LEGENDE ale sportului românesc, Mihai Covaliu, Ana-Maria Brânză Popescu și Marian Drăgulescu, DESTĂINUIRI în fața studenților din R. Moldova. Ce au simțit campionii OLIMPICI când au câștigat MEDALII pentru România

Actualitate 19.10.2023 16:26 Vizualizări1611 Autor: Ziarul National
FOTO // Trei LEGENDE ale sportului românesc, Mihai Covaliu, Ana-Maria Brânză Popescu și Marian Drăgulescu, DESTĂINUIRI în fața studenților din R. Moldova. Ce au simțit campionii OLIMPICI când au câștigat MEDALII pentru România


Legendele sportului românesc, Mihai Covaliu, Ana-Maria Brânză Popescu și Marian Drăgulescu, s-au destăinuit astăzi, la Chișinău, în fața studenților din R. Moldova. Grație parteneriatului dintre Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), cei trei medaliați olimpici au susținut o conferință inedită cu tema: „Disciplina care duce la performanță”, la centrul Mediacor al Universității de Stat din Moldova (USM).

Studenții de la USM și cei ai Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) au avut ocazia să interacționeze cu campionii, să afle din secretele care au dus la performanță, să afle despre emoțiile trăite de ei atunci când au câștigat, dar și atunci când au pierdut și să asculte sfaturile lor pentru a ajunge cei mai buni în domeniu.


Cele trei mari personalități ale sportului românesc le-au destăinuit celor prezenți câteva momente memorabile din cariera lor de sportivi de performanță.


„A fost pentru prima dată în viața mea când am urcat pe un podium adevărat, din acela înalt, îmbrăcat în catifea”, și-a amintit Ana-Maria Brânză Popescu despre momentul în care a câștigat, în Polonia, în 2002, prima medalie de aur la Campionatul Mondial de cadeți.


„Am realizat atunci că, cel puțin pentru câteva secunde, sunt cea mai bună din lume în ceea ce fac. Este foarte greu să exprimi în cuvinte acest sentiment. Niciodată nu am mai trăit atât de intens acel moment”, a povestit Ana-Maria Brânză Popescu.

La rândul său, Marian Drăgulescu a evocat momentul participării la Campionatul European de gimnastică din 2017, desfășurat la Cluj-Napoca, atunci când a câștigat aurul la sol.

„Am avut emoții mari chiar din calificări. În finală mă gândeam că asta e șansa mea, singura șansă în care 6 000 de oameni vor intona imnul României împreună cu mine”, a rememorat Drăgulescu.

Conferința a fost adresată tinerilor din R. Moldova și s-a înscris în rândul acțiunilor DRRM care contribuie la promovarea și păstrarea valorilor românești dincolo de Prut.

„Deși vin des la Chișinău, astăzi am trăit emoții deosebite deoarece am avut alături de mine trei campioni ai României. Trei sportivi care ne-au ținut cu sufletul la gură când se luptau pentru România și care ne-au făcut să ne simțim extrem de mândri când se cânta imnul național, pe diferite arene ale lumii, datorită performanțelor lor. Pentru DRRM, încurajarea activităților sportive în rândul tinerilor rămâne un element esențial în cultivarea valorilor comune, a dialogului România - R. Moldova pentru că sportul a fost mereu un domeniu care unește și leagă prietenii”, a afirmat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.


Președintele COSR, Mihai Covaliu, le-a spus celor prezenți că doar cu pasiune șidisciplină pot ajunge la performanță.

„Îi mulțumesc domnului secretar de stat Adrian Dupu că a făcut posibilă această întâlnire la Chișinău și pentru că militează pentru relațiile pe care le avem cu R. Moldova și cu tot ceea ce înseamnă mișcarea olimpică și sportivă din R. Moldova”, a adăugat Mihai Covaliu.

La eveniment au participat alături de secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, rectorul USM, Igor Șarov, secretarul general al COSR, George Boroi, rectorul UEFS, Viorel Dorgan, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova, Nicolae Juravschi, invitați de seamă din România și R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md