06:49:22 17.04.2024
Stiri

DRRM intenționează să doteze bibliotecile din R. Moldova cu cărți în format fizic și digital. Adrian Dupu: „Fondul de carte în limba ROMÂNĂ al bibliotecilor din R. Moldova este insuficient, iar cel existent este în mare parte învechit”

Actualitate 20.02.2024 13:56 Vizualizări1824 Autor: Ziarul National
DRRM intenționează să doteze bibliotecile din R. Moldova cu cărți în format fizic și digital. Adrian Dupu: „Fondul de carte în limba ROMÂNĂ al bibliotecilor din R. Moldova este insuficient, iar cel existent este în mare parte învechit”


Fondul de carte în limba română al bibliotecilor din R. Moldova este insuficient, iar cel existent este în mare parte învechit, a constatat astăzi șeful Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu reprezentanți ai bibliotecilor naționale, raionale, orășenești și sătești.

Potrivit lui Adrian Dupu, DRRM intenționează să implementeze un proiect menit să împrospăteze fondul de carte al bibliotecilor din R. Moldova, iar discuția de astăzi din incinta Bibliotecii Naționale a clarificat multe detalii tehnice.

„Am răspuns apelurilor primite de la bibliotecarii din stânga Prutului, pentru a veni în sprijinul iubitorilor de carte. Am trasat împreună cu reprezentanții bibliotecilor naționale, raionale, orășenești și sătești liniile pentru proiectul pe care ni l-am propus să-l implementăm în acest an - dotarea bibliotecilor cu cărți în format fizic și digital. Am convenit asupra metodei de stabilire a necesarului și modului de repartizare, urmând să concretizăm celelalte detalii în cel mai scurt timp”, a conchis Dupu.

Amintim că, la 1 februarie curent, DRRM a lansat o nouă sesiune de finanțare nerambursabilă în 2024.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md