17:02:19 23.01.2021
 
Stiri

Tauber, despre „strategia” lui Filip de a ÎNCHIDE magazinele sociale: „Guvernarea NEPUTINCIOASĂ este geloasă. Dodon și Filip nu vor putea să-și realizeze planul diabolic”

Partide/Comunicate 13.06.2020 12:25 Vizualizări1685 Autor: Ziarul National
Tauber, despre „strategia” lui Filip de a ÎNCHIDE magazinele sociale: „Guvernarea NEPUTINCIOASĂ este geloasă. Dodon și Filip nu vor putea să-și realizeze planul diabolic”


O înregistrare audio de la o ședință a Partidului Democrat, apărută în spațiul public, ar demonstra că actuala guvernare ar pune la cale o diversiune ce ar urmări închiderea celor circa 130 de magazine sociale din rețeaua „Merișor”, care deservesc cel puțin 300 de mii de pensionari și diferite categorii de persoane social-vulnerabile. Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că socialiștii și democrații vor să recurgă la acest gest pentru că sunt geloși că echipa lui Ilan Șor reușește să ajute la modul real sute de mii de cetățeni cu venituri modeste.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului „ȘOR”, în înregistrarea publicată de presă o voce foarte asemănătoare cu cea a liderului democrat, Pavel Filip, susține că în culoarele puterii se discută scenarii de blocare a activității magazinelor sociale „Merișor” – un proiect popular inițiat acum patru ani de Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”. Totuși, guvernarea se teme că o decizie privind închiderea magazinelor sociale ar putea provoca nemulțumirea cetățenilor, în situația în care în magazinele sociale sunt cele mai mici prețuri din republică la produse de primă necesitate. Astfel, Filip ar fi sugerat într-o ședință ca magazinele sociale să fie hărțuite prin controale organizate de unele instituții de stat.

„Chiar câteva zile în urmă vorbeam la consiliul coaliției și le-am pus această întrebare. Și le-am spus că uite oamenii au să se revolte că acolo produsele sunt mai ieftine și așa mai departe. Și eu le-am spus: Da voi nu le închideți din cauza prețurilor și așa mai departe. Dar lasă să se ducă inspecția sanitară, lasă să vadă care sunt regulile, lasă să vadă calitatea produselor. Lasă să vadă multe altele și o să vedeți că se găsește ac de cojoc. Eu sper ca lucru acesta să se întâmple”, ar fi spus Filip, conform înregistrării apărute în spațiu public.

În legătură cu informațiile apărute, vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a scris pe Facebook că guvernarea PSRM-PD recurge la acest gest „din invidie” pentru proiectul social de succes al Partidului „ȘOR”.

„Ei fac asta din invidie. Fac asta special acum, în plină pandemie, când oamenii au cea mai mare nevoie de susținerea noastră. Socialiștii și democrații sunt geloși pe faptul că echipa Partidului „ȘOR” reușește să ajute la modul real mii de cetățeni cu venituri modeste. Guvernarea neputincioasă vrea să le ia oameni și acest colac salvator”, a scris Tauber.

„Dodon și Filip nu vor putea să-și realizeze planul diabolic. Vom lupta și vom învinge pentru că avem în spatele nostru poporul!”, a avertizat vicepreședinta Partidului „ȘOR”.

Marina Tauber consideră că guvernarea Dodon-Chicu-Filip este „terminatorul lucrurilor bune” din Moldova și că vrea să demoleze „tot ce au construit bun patrioții cu inimă mare” și astfel să „înfometeze mii de pensionari prin a-i priva de dreptul de a avea acces la produse ieftine de primă necesitate”.

Sursa citată amintește că primul magazin social a fost deschis în 2015, la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Acum în R. Moldova sunt aproape 130 de magazine și puncte mobile. În prezent, rețeaua de magazine sociale are circa 300 000 de beneficiari – pensionari, familii numeroase și alte categorii de cetățeni cu venituri modeste. „Magazine sociale din rețeaua „Merișor” sunt singurele din țară care, în ultima perioadă, nu au operat cu majorarea speculativă a prețurilor, așa cum au procedat în pandemie mai toate magazinele din țară. Mai mult, Ilan Șor a anunțat, în luna mai-iunie, o campanie de reducere cu până la 20% a prețurilor la produse, care și așa sunt cele mai mici din țară”, conchide comunicatul formațiunii parlamentare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Petru 13.06.2020 15:01

Magazinele sociale Sor trebuie inchise pe timpul companiei electorale.

Boris 18.06.2020 18:05

Pavel Filip Nuca un slujitor fidel de-a lui Plahotnic pe timpuri acum il slujeste bine merci pe alt boer Dodon si totul in numele cetatenilor. Destul.... trebuie de pus capat prostitutie politice. Ce ipocrizie e sa inchizi magazinele sociale pe timp de pandemie.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md