15:07:23 23.02.2024
Stiri

Tânăra care a susținut că s-a VINDECAT de cancer cu tratamente naturiste a fost AMENDATĂ pentru mai multe minciuni

Știri 01.10.2017 12:03 Vizualizări2632 Autor: Ziarul National
Tânăra care a susținut că s-a VINDECAT de cancer cu tratamente naturiste a fost AMENDATĂ pentru mai multe minciuni Sursa: digi24.ro


O autoare și bloggeriță australiană, care a afirmat în numeroase rânduri că o alimentație sănătoasă poate vindeca și cancerul, a fost amendată cu 400.000 de dolari, pentru că a mințit că făcea donații în scopuri caritabile, relatează BBC News și The Guardian.

Belle Gibson a mințit că s-a vindecat de cancer la creier cu ajutorul unui tratament naturist, apoi a lansat o carte în care promitea să îi învețe pe cititorii săi ce să mănânce pentru a scăpa de boli. Ea a spus apoi că a donat toate încasările din vânzarea cărții sale despre alimentație, The Whole Pantry, și din descărcările unei aplicații de lifestyle.

Însă minciuna femeii a fost considerată o infracțiune de către judecătorii australieni, care au decis că aceasta a încercat să își înșele fanii și să îi convingă să îi cumpere cartea, crezând că banii lor vor ajunge la o organizație caritabilă.

„Una dintre cele mai clare dovezi ale înșelăciunii este faptul că ea și compania pe care o conduce nu au făcut nicio donație spre organizațiile pe care ea le-a menționat”, a declarat judecătorul, în motivarea sentinței. Belle Gibson a fost condamnată la plata a aproximativ 400.000 de dolari pentru cele cinci capete de acuzare la care a fost găsită vinovată.

Tânăra de 25 de ani a căpătat popularitate în 2013, când a lansat o carte controversată, în care susținea că a fost diagnosticată cu cancer la creier, la doar 20 de ani, și că mai are patru luni de trăit. Ea spunea atunci că a respins medicina tradițională și că a ales să încerce un tratament naturist pentru a se vindeca.

În 2015, după ce presa i-a pus diagnosticul sub semnul întrebării, Belle Gibson a recunoscut că nu a suferit niciodată de cancer.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md