14:50:36 21.06.2024
Stiri

STUDIU // Copiii înlocuiesc lectura cu televizorul, internetul şi jocuri la calculator. Câte ore pe zi se uită la TV

Știri 13.01.2015 13:25 Vizualizări3407 Autor: Ziarul National


STUDIU // Copiii înlocuiesc lectura cu televizorul, internetul şi jocuri la calculator. Câte ore pe zi se uită la TV

Tinerii abandonează lectura şi jocul în aer liber în favoarea petrecerii a circa şase ore pe zi în faţa ecranului de televizor, calculatorului, consolei de jocuri, dispozitivelor MP3 sau telefoanelor mobile, toate disponibile în camerele lor, devenite astfel adevărate centre multimedia.

Un studiu realizat în Marea Britanie pe un eşantion de 1 800 de copii cu vârste de 5-16 ani a stabilit că aceştia petrec în medie 2,7 ore pe zi uitându-se la emisiuni TV, 1,5 ore navigând pe internet şi 1,3 ore jucând diverse jocuri pe console video. În unele cazuri, aceste activităţi se derulează simultan, cum ar fi urmăritul emisiunilor TV în timpul utilizării consolelor video, potrivit frontnews.ro.

Tinerii alocă numai jumătate de oră lecturii şi, înainte de culcare, preferă să se mai joace un pic pe consola video, în loc să citească. În loc de fotbal, un sfert dintre băieţi preferă să se întâlnească într-un mediu favorabil jocurilor online, unde discută tactici şi probleme tehnice legate de jocurile electronice.

Părinţii justifică accesul la internet prin faptul că acesta le poate fi util copiilor lor la realizarea temelor, însă studiul a stabilit că educaţia a devenit ceva „adiacent”, numai 9% dintre tineri căutând pe internet informaţii care să le folosească la şcoală. De altfel, 34% dintre tineri joacă jocuri online, 32% folosesc internetul pentru a comunica prin intermediul serviciilor de mesagerie, 31% accesează reţelele de socializare şi 28% urmăresc videoclipuri pe YouTube.

Mai mult de jumătate dintre copii au în prezent propriul computer sau laptop şi o treime spun că aceasta este tehnologia fără care nu ar putea trăi, potrivit aceluiaşi studiu.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md