05:19:59 03.03.2024
Stiri

Statul Islamic a pierdut unul dintre principalii recrutori. „Văduva albă”, ucisă de o dronă americană

Știri 13.10.2017 08:02 Vizualizări1966 Autor: Ziarul National


Statul Islamic a pierdut unul dintre principalii recrutori. „Văduva albă”, ucisă de o dronă americană Sursa: ziare.com

Britanica Sally Jones, o jihadistă care recruta online pentru organizaţia Statul Islamic (ISIL), a fost ucisă în Siria de o dronă americană, împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani.

Sally Jones, originară din sudul Angliei şi convertită la islam, a fost supranumită de presa britanică „Văduva albă” după ce soţul său jihadist Junaid Hussain, la rândul său militant ISIL, a fost omorât de o dronă în 2015.

Potrivit The Sun, care citează o sursă din serviciile secrete britanice, informată de omologi americani, Jones şi fiul ei au fost ucişi în luna iunie la graniţa Siriei cu Irak, în timp ce încercau să fugă din Raqqa.

Oficialii americani citaţi afirmă că nu pot fi absolut siguri că Sally Jones a murit, dat fiind că nu există posibilitatea recuperării de material ADN de pe teren, dar sunt „încrezători” că jihadista a fost ucisă.

Se presupune că în atacul cu drona a fost ucis şi JoJo, fiul lui Sally Jones, deşi nu se ştia despre prezenţa lui în acel moment şi băiatul nu constituise o ţintă, notează The Sun.

Sally Jones, care înainte de a se converti la islam a fost membră a unui grup de muzică punk, a constituit mulţi ani subiect de fascinaţie pentru presa din Marea Britanie.

Se crede că şi-a părăsit locuinţa din Chatham, comitatul Kent, în 2013, pentru a merge în Siria, unde s-a căsătorit cu Hussain, pe care îl întâlnise pe Internet.

Sally Jones era activă ca recrutor online şi posta uneori mesaje de propagandă pe reţelele sociale, inclusiv o fotografie şocantă care o înfăţişa îmbrăcată în călugăriţă şi îndreptând o armă spre aparat.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md