08:29:59 20.10.2018
 
Stiri

Șeful unei școli auto riscă șase ani de ÎNCHISOARE pentru că a estorcat 600 de euro pentru „ORGANIZAREA” eliberării unui permis de conducere

Anticorupție 09.01.2018 10:00 Vizualizări2617 Autor: Ziarul National
Șeful unei școli auto riscă șase ani de ÎNCHISOARE pentru că a estorcat 600 de euro pentru „ORGANIZAREA” eliberării unui permis de conducere

Managerul filialei Cahul a Școlii auto din Comrat, precum și complicele acestuia au fost escortați la DGT Sud a CNA pentru a fi audiați într-un dosar pornit pe trafic de influență. Cei doi au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuiți că ar fi extorcat și primit bani pentru organizarea eliberării permiselor de conducere.

Potrivit CNA, bărbații au ajuns în vizorul organelor de drept după ce un tânăr, înmatriculat la școala auto, i-a denunțat la CNA. Managerul ar fi pretins și primit de la denunțător 600 de euro, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria „B".

Astfel, tânărul a transmis 600 de euro sub controlul CNA, iar administratorul școlii auto a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celei de a doua rate de 300 de euro. Cel de-al doilea suspect a fost reținut ulterior. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Unul dintre suspecți este la a doua abatere de acest gen. Acesta a fost anterior reținut de CNA, fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2018 08:59 Nicolae Negru Politica urii

18.10.2018 10:02 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Erdogan

15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md