06:02:23 18.07.2024
Stiri

Secăreanu: „Nu am mai vorbit cu Roșca de vreo trei ani”

Politică 26.10.2013 09:46 Vizualizări3789 Autor: Raisa Lozinschi


Secăreanu: „Nu am mai vorbit cu Roșca de vreo trei ani” secareanu.wordpres.com

Ruptură // Recent, Ștefan Secăreanu i-a dedicat un articol acid pe blogul său lui Iurie Roșca, intitulat: „Povestea politicianului cu doi plămâni diferiți”

Erau trei. Parcă de nezdruncinat. Se „băteau” pentru cauza românească din Basarabia, fie de la tribuna Parlamentului, fie în stradă. Scoteau mii de oameni la proteste, iar în fruntea lor erau mereu împreună: Iurie Roșca, Ștefan Secăreanu și Vlad Cubreacov. Au dispărut din atenția publică după ce partidul din care fac (!) parte nu a ajuns în Parlament acum mai bine de patru ani. Nici după ce procurorii au stabilit că dispariția lui Cubreacov a fost înscenată nu au ieșit în public să explice ceva oamenilor care plângeau în 2002 după acesta. Recent, însă, Ștefan Secăreanu i-a dedicat un articol acid pe blogul său „șefului” Iurie Roșca, intitulat: „Povestea politicianului cu doi plămâni diferiți”.

Știe ce știe Secăreanu…

„(…) Politicianul cu peste 25 de ani de stagiu în domeniu a constatat că un plămân îi respiră românește, iar al doilea îi respiră rusește!”, și-a dat seama Secăreanu cum respiră Roșca. Articolul de pe blog a surprins multă lume. Secăreanu îl atacă pe Roșca? Da! I-am contactat imediat pe Secăreanu și Roșca să ne spună ce s-a întâmplat. Iurie Roșca nu a vrut să discute cu noi, dar cu Ștefan Secăreanu chiar am convenit să facem un interviu. I-am și trimis întrebările, după ce decideam ba că îl facem la telefon „ca să-i auzim vocea de crainic”, ba că ne întâlnim, dar ne-a amânat deja două ediții. Prin urmare, am decis să publicăm frânturi din discuția pe care am avut-o cu domnul Secăreanu înainte de interviul nerealizat. Deocamdată.

-Dle Secăreanu, ce s-a întâmplat?Ați plecat din PPCD?

-Am mai multe postări. Despre care este vorba? Sunt la PPCD! Nu am făcut vreo declarație privind plecarea mea de la PPCD!

-E posibil? Să-l criticați pe Roșca și să fiți acolo?

-Nu am fost la sediul nostru de aproape trei ani, dar asta nu înseamnă că am plecat de la PPCD.

-De ce nu ați fost? Nu mai sunteți invitat la ședințe? Anterior, erați indispensabil…

-Mă bucur să aud că cei din afara partidului meu au sesizat întotdeauna indispensabilitatea mea în raport cu colegii. Asta denotă o minimă corectitudine pe care trebuie să o manifeste un membru al unei echipe politice.PPCD-ul nu este doar ședințele și sediul din Nicolae Iorga. PPCD-ul înseamnă, în primul rând, oamenii care au fost atașați ideilor și acțiunilor noastre politice.

-Bine, o să văîntreb atunci de relația dvs. cu Roșca. De ce i-ați dedicat această postare?

-Pentru că am rămas surprins că un coleg de al meu, pe care îl cunosc din studenție, la o anumită vârstă și în virtutea unor circumstanțe politice, a descoperit că are doi plămâni cu totul deosebiți!

-Nu v-a sunat să vă mulțumească pentru „descoperire”?

-Nu am mai vorbit cu domnul Roșca la telefon tot de vreo trei ani!

-Dar cu domnulCubreacov vorbiți?

-Da, cu Vlad ne vedem în fiecare zi. Suntem amândoi cahuleni, am învățat la aceeași școală-internat din Cahul, împărtășim aceleași idealuri, îmi este prieten la care țin foarte mult.

(…)

-De-acolo, de „sus”, de lângă Roșca, ofereați altă imagine…

-S-au scris atâtea despre noi și despre mine în parte... Numai Dumnezeu știe ce este în sufletul fiecăruia. Nu am fost niciodată„sus”. Am fost totdeauna omul „de jos”. „Sus” au fost și sunt încă cei care constituie o anumită„listă” de sus-puși, adică vechea nomenclatură sovietică cu toate ramificațiile ei și actualele structuri mafiote care au condus și conduc R. Moldovași care își au rădăcinile în aceeași nomenclatură. Noi nu am făcut parte din această„listă” a nomenclaturii... Am făcut parte dintr-o echipă de sacrificiu.

-De ce v-ați lăsat sacrificați? Nu vă era milă de miile de oameni care umblau prin Piațăși plângeau dupăCubreacov, când, de fapt, știați realitatea? De ce ați acceptat totul și pentru ce?

-Vorbiți ca și cum ați cunoaște realitatea... Asta a fost greșeala multora dintre colegii noștri ziariști care au scris și mai scriu încă despre cazul Cubreacov…

-Iată e o ocazie bună să faceți lumină…

-Dacă pe 21 martie 2002, ziua dispariției lui Vlad, aș fi fost la Chișinău, poate nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu el...

(…)


Ziarul NAȚIONAL mai așteaptă răspunsurile la întrebările adresate lui Ștefan Secăreanu.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md