06:06:31 18.07.2024
Stiri

SINCERITĂȚI în POLITICĂ // În 2008 vedea FRUNZE căzute lângă Pro TV, azi regretă NIT-ul și apără Jurnalul

Politică 14.01.2014 11:19 Vizualizări2492 Autor: Ziarul National
SINCERITĂȚI în POLITICĂ // În 2008 vedea FRUNZE căzute lângă Pro TV, azi regretă NIT-ul și apără Jurnalul


Fostul deputat creștin-democrat, președinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, Ștefan Secăreanu, a calificat, ieri, într-un interviu pentru Unimedia (minutul 64) ca fiind inadmisibil faptul că anumite mijloace mass-media sunt reduse la tăcere „de către actuala guvernare”.

„Am văzut protestul ziariștilor de la Jurnal TV. Este strigător la cer ce se întâmplă într-o societate democratică. Eu nu accept ceea ce s-a întâmplat cu NIT sau cu alte mijloace de informare. Este ceva inacceptabil într-o societate democratică, Doamne ferește! Dacă actuala guvernare comite asemenea lucruri, atunci trebuie să se ia de mână cu dictatorii care au mai rămas în lume. Nicio sursă media nu trebuie închisă”, a spus Secăreanu.

Totuși, pe 14 noiembrie 2008, Ștefan Secăreanu era de altă părere. Acesta a citit un discurs critic în Parlament și a făcut demersuri pentru ca postului de televiziune PRO TV Chișinău să nu-i fie prelungită licența de activitate. Procuratura Generală (PG) demarase atunci o anchetă în baza interpelării deputatului creștin-democrat, pentru a stabili cine sunt proprietarii postului de televiziune Pro TV Chișinău. PG a comunicat că Inspectoratului Fiscal Principal de Stat i-a fost solicitat să efectueze un control din care să rezulte dacă a fost sau nu respectată legislația fiscală, în ceea ce privește achitarea impozitelor, iar Consiliului Coordonator al Audiovizualului i s-a cerut să verifice modul în care au fost respectate principiile comunicării audiovizuale, prevăzute de Codul Audiovizualului.

Mai mult, pe 20 noiembrie 2008, același Ștefan Secăreanu i-a trimis o scrisoare premierului de atunci, Vasile Tarlev, în care menționa că a primit mai multe mesaje anonime de la locatarii din vecinătatea sediului PRO TV, care se plângeau pe nivelul crescut al radiației. Deputatul solicita să se ia măsuri în privința postului de televiziune, deoarece „lângă sediul PRO TV frunzele cad mai devreme ca de obicei”.

Subiectul privind „căderea frunzelor de lângă Pro TV” în puteți vedea aici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md