07:03:16 03.12.2021
Stiri

SINCERITĂȚI în POLITICĂ // În 2008 vedea FRUNZE căzute lângă Pro TV, azi regretă NIT-ul și apără Jurnalul

Politică 14.01.2014 11:19 Vizualizări2063 Autor: Ziarul National
SINCERITĂȚI în POLITICĂ // În 2008 vedea FRUNZE căzute lângă Pro TV, azi regretă NIT-ul și apără Jurnalul


Fostul deputat creștin-democrat, președinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, Ștefan Secăreanu, a calificat, ieri, într-un interviu pentru Unimedia (minutul 64) ca fiind inadmisibil faptul că anumite mijloace mass-media sunt reduse la tăcere „de către actuala guvernare”.

„Am văzut protestul ziariștilor de la Jurnal TV. Este strigător la cer ce se întâmplă într-o societate democratică. Eu nu accept ceea ce s-a întâmplat cu NIT sau cu alte mijloace de informare. Este ceva inacceptabil într-o societate democratică, Doamne ferește! Dacă actuala guvernare comite asemenea lucruri, atunci trebuie să se ia de mână cu dictatorii care au mai rămas în lume. Nicio sursă media nu trebuie închisă”, a spus Secăreanu.

Totuși, pe 14 noiembrie 2008, Ștefan Secăreanu era de altă părere. Acesta a citit un discurs critic în Parlament și a făcut demersuri pentru ca postului de televiziune PRO TV Chișinău să nu-i fie prelungită licența de activitate. Procuratura Generală (PG) demarase atunci o anchetă în baza interpelării deputatului creștin-democrat, pentru a stabili cine sunt proprietarii postului de televiziune Pro TV Chișinău. PG a comunicat că Inspectoratului Fiscal Principal de Stat i-a fost solicitat să efectueze un control din care să rezulte dacă a fost sau nu respectată legislația fiscală, în ceea ce privește achitarea impozitelor, iar Consiliului Coordonator al Audiovizualului i s-a cerut să verifice modul în care au fost respectate principiile comunicării audiovizuale, prevăzute de Codul Audiovizualului.

Mai mult, pe 20 noiembrie 2008, același Ștefan Secăreanu i-a trimis o scrisoare premierului de atunci, Vasile Tarlev, în care menționa că a primit mai multe mesaje anonime de la locatarii din vecinătatea sediului PRO TV, care se plângeau pe nivelul crescut al radiației. Deputatul solicita să se ia măsuri în privința postului de televiziune, deoarece „lângă sediul PRO TV frunzele cad mai devreme ca de obicei”.

Subiectul privind „căderea frunzelor de lângă Pro TV” în puteți vedea aici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Octavian 14.01.2014 14:58

"Acesta a citit un discurs critic în Parlament și a făcut demersuri pentru ca postului de televiziune PRO TV Chișinău să nu-i fie prelungită licența de activitate" - ce prostii! Nimeni nu a făcut astfel de demersuri

Nic 14.01.2014 17:15

Vai de capol lui!!!!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md