05:52:54 18.07.2024
Stiri

Roşca îi SCRIE lui Secăreanu: „Pân-aici a mers soldatul”

Politică 15.01.2014 09:02 Vizualizări4073 Autor: Ziarul National
Roşca îi SCRIE lui Secăreanu: „Pân-aici a mers soldatul” tribuna.md


După ce fostul vicepreşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD) Ştefan Secăreanu a îndesat-o cu textele pe blogul său în care vorbeşte despre fostul său şef de partid Iurie Roşca, ultimul a decis să-i răspundă.

Într-un articol semnat de Iurie Roşca, fostul preşedinte al PPCD se întreabă de ce Secăreanu a decis tocmai acum să facă dezvăluiri despre el, sugerând că acesta îşi „etalează frustrările în public” sau urmăreşte „să se implice în vreun proiect politic mai vechi sau mai nou”.

„Omul s-a simţit bine-mersi lângă mine preţ de două decenii, inclusiv în patru legislaturi succesiv. Dar odată cu consumarea campaniei electorale din 2009, când PPCD şi-a pierdut prezenţa parlamentară, Ştefan s-a cam pierdut cu firea. Apărea din ce în ce mai rar, trăgea de uşă cu timiditate, se saluta jenat, după care, cu privirea absentă, întreba ce se mai aude. Apoi găsea câte un pretext să se retragă cu grabă”, scrie Roşca.

Fostul lider PPCD crede că ceea ce l-ar fi nemulţumit pe Secăreanu ar fi fost promovarea „tinerilor maturizaţi” la funcţiile-cheie în partid. „Îi înţeleg bine starea de care nu poate scăpa. După cincisprezece ani de deputăţie şi vreo zece de vicepreşedinte în partid, acum i se oferea doar funcţia de membru al Biroului Permanent”, atacă fostul lider PPCD.

„Trec şi peste regretele legate de votul pentru Voronin. E suficient să amintesc faptul că, din 2005 până în 2009, el s-a simţit extrem de confortabil în poziţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, fără a schiţa un minim gest de dezacord sau disidenţă. Atâta timp cât PPCD acumula victorii, el le împărtăşea cu plăcere. Iar atunci când a venit şi vremea unor înfrângeri, el preferă să le delege integral mie. N-am ce face. Doar constat: pân-aici a mers soldatul”, continuă pepecedistul.

Acesta îl ironizează pe fostul său coleg de partid, spunând că, după mai bine de 30 de ani de când a absolvit Jurnalismul, Ştefan Secăreanu „a început să scrie propriile texte”.

Amintim că, recent, fostul vicepreşedinte al PPCD Ştefan Secăreanu a scris pe blogul său că Iurie Roşca ştia din timp ce se pregătea pentru ziua de 7 aprilie 2009, acesta i-ar fi scris discursul lui Vladimir Voronin în care România era învinuită de organizarea protestelor, că după dispariţia lui Vlad Cubreacov el urma să fie lichidat fizic peste hotare, dar şi despre faptul că Iurie Roşca dă în chirie sediul PPCD şi a trecut să locuiască împreună că tânăra lui soţie în fostul sediu al ziarului „Flux”.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md