01:51:01 24.01.2018
Stiri

FOTO // „SCRISOAREA DIAVOLULUI” a fost decodată. Mesajul sumbru pentru omenire, scris de o măicută, în 1967

Știri 09.09.2017 14:30 Vizualizări1555 Autor: Ziarul National
FOTO // „SCRISOAREA DIAVOLULUI” a fost decodată. Mesajul sumbru pentru omenire, scris de o măicută, în 1967

„Scrisoarea diavolului”, un manuscris ce ar fi fost întocmit în transă de o călugărită posedată, a fost descifrată de oamenii de ştiinţă din Sicilia, printr-un software de decodare de pe Dark Web, relatează The Times of Israel.

Textul a fost scris de Maria Crocifissa della Concezione în 1676, care a susţinut că i-a fost dictată de Diavol, iar vreme de 341 de ani a rămas un mister.

Potrivit legendei, sora Maria Crocifissa della Concezione s-a dintr-un leşin şi a găsit mai multe scrisori misterioase, dar pe care ea le scrisese într-o combinaţie incomprehensibilă de scripturi antice.

Atât sora Maria şi cât şi celelalte maici de la mănăstirea din Palma di Montechiaro au crezut că scrisorile erau o ispită a lui Lucifer pentru a le convinge să îşi piardă credinţa în Dumnezeu.

Numai una dintre scrisorile maicii Maria, compusă în 1676, a supravieţuit în timp, iar textul său a stârnit mare vâlvă atât în lumea academică, cât şi cea a spiritiştilor.

341 de ani mai târziu, cercetătorii de la Centrul Ştiinţific Ludum din Sicilia au decodat scrisoarea folosind un algoritm găsit pe Dark Web. Web-ul întunecat este conţinutul World Wide Web care există pe reţelele darknet, reţele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software pentru a putea fi accesat, nefiind indexat de motoarele de căutare.

Oamenii de ştiinţă au constatat că scrisorile erau scrise îm mai multe limbi, sora Maria ajungând să fie un lingvist remarcabil, în timpul petrecut la mănăstire.


"Am auzit despre acest software, despre care credem că este folosit de serviciile secrete pentru codificare", a declarat directorul Centrului Daniele Abete, pentru The Times.

"Am configurat software-ul cu greaca veche, araba, alfabetul rusesc şi latina pentru a decoda o parte din scrisoare şi a demonstra că textul este cu adevarat diabolic", a adăugat ea.

Scrisoarea descrie relaţia dintre oameni, Dumnezeu şi Satana într-o manieră alambicată şi inconsistentă, spun savanţii.

"Dumnezeu crede că poate elibera muritori", specifică scrisoarea maicii Maria, "acest sistem nu funcţionează pentru nimeni". Trinitatea, Dumnezeu, Iisus şi Duhul Sfânt, sunt numite în text ca fiind "valori moarte".

Daniele Abete a mărturisit, după ce a descifrat conţinutul scrisorii, că textul arată că maica Maria suferea de schizofrenie.

"Eu personal cred că acea călugăriţa a cunoştea bine mai multe limbi, iar asta i-a permis să inventeze codificarea şi poate că suferea de o boală, ca schizofrenia, care a făcut-o să-şi imagineze discuţiile cu diavolul", a spus cercetătorul.

Drept umare, concluzionează savanţii, călugăriţa nu ar fi fost "posedată de diavol", cum s-a crezut sute de ani, ci ar fi suferit de schizofrenie sau tulburare bipolară.

"Asta nu a împiedicat numeroasele secte satanice să mă contacteze de când am publicat concluziile noastre", a mai spus Daniele Abete.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md