07:44:01 24.09.2018
 
Stiri

Școlile din raionul Soroca au trecut la practica UNIFORMELOR școlare: „Nu e vorba de ordinul ministrului și nici de hotărârea de Guvern”

Social 14.09.2018 10:40 Vizualizări736 Autor: Ziarul National
Școlile din raionul Soroca au trecut la practica UNIFORMELOR școlare: „Nu e vorba de ordinul ministrului și nici de hotărârea de Guvern” facebook

Instituțiile de învățământ din raionul Soroca au decis să introducă uniformele școlare pentru elevi, deși trecerea la această practică este opțională.

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, care în baza unui sondaj printre părinți, cadrele didactice și elevi a recomandat trecerea la uniformele școlare, a scris pe Facebook că autoritățile nu au nicio implicare în ceea ce-i privește pe școlarii din raionul Soroca.

„Nu e vorba de ordinul ministrului! Nici de o Hotărâre de Guvern. Sorocenii au decis să demonstreze în debutul Conferinței anuale a pedagogilor mostre de uniforme școlare aprobate prin deciziile instituțiilor de educație din raion. Și această practică firească este foarte răspândită în țară. Mie mi-a plăcut foarte mult! Mai e cineva, dragi prieteni, care ar vrea să ne împărtășească experiența aprobării uniformelor în instituțiile lor?”, a întrebat ministra.

Amintim că, în perioada 17 aprilie - 2 mai curent, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a efectuat un sondaj printre elevi, cadrele didactice și părinți cu privire la necesitatea introducerii uniformei școlare în instituțiile de învățământ general, primar și secundar din R. Moldova, iar peste 81% din cei peste 292 de mii de respondenți s-au declarat în favoarea acesteia.

Ulterior, ministra Monica Babuc a semnat un document adresat direcțiilor de învățământ raionale și municipale, prin care informează că instituțiile de învățământ pot decide introducerea unei uniforme sau a unui cod vestimentar pentru elevi.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md