Schimbare RADICALĂ! Politicianul care milita pentru Uniunea Euroasiatică vrea deja parteneriat cu Uniunea Europeană
Fostul bașcan al Găgăuziei, Mihail Formuzal, care opta pentru Uniunea Euroasiatică pe când se afla la conducerea autonomiei, îi cere acum succesoarei sale Irina Vlah să formeze un parteneriat cu Uniunea Europeană și să nu mai îndrepte cursul spre Federația Rusă.
Politicianul a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că actualul Executiv de la Comrat a creat un dezechilibru mare în relațiile economice internaționale și a pierdut total legătura cu Turcia și Uniunea Europeană, apropiindu-se mult de Federația Rusă.
„Găgăuzia trebuie să fie înconjurată de prieteni. Cine poate astăzi să influențeze conducerea R. Moldova, pentru ca aceasta să respecte drepturile locuitorilor Găgăuziei? Rusia nu poate. Turcia poate parțial. Dar o influență mare poate avea Uniunea Europeană”, a motivat Formuzal.
Anterior, Mihail Formuzal a mai făcut declarații tari în favoarea Uniunii Europene. Acesta îndemna agenții economici să se reorienteze spre piețele din Vest și să lase „piețele alintate” din fostul spațiu post-sovietic, unde „permanent sunt restricții și crize”.
Precizăm că, după ce a plecat din funcția de bașcan, Mihail Formuzal s-a mutat cu traiul în Germania, împreună cu cei doi fii ai săi.
Când conducea Găgăuzia, Formuzal era un aprig susținător al Uniunii Vamale și chiar a organizat un referendum în autonomie privind vectorul extern al regiunii, după modelul celui organizat în Crimeea cu puțin timp înainte de anexarea acesteia de către Rusia.
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate
Guvernul oferă DETALII despre Platforma de Parteneriat, care va reuni peste 65 de delegații la Chișinău: „Ne dorim să CONECTĂM mai mult R. Moldova cu UE, să conturăm mai multe investiții în infrastructură, să reducem vulnerabilitatea energetică”