Un membru al Guvernului și un judecător, dați pe mâna procurorilor
Un membru al Guvernului, un judecător, un primar și un fost director de agenție ar putea fi cercetați penal pentru fals în declarații, după ce Comisia Națională de Integritate a stabilit că aceștia și-au declarat eronat veniturile și proprietățile.
Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a tăinuit un teren pentru construcții, nouă conturi bancare și două cote-părți ale soției, de 68% și 25%, din capitalul social al unor întreprinderi.
Magistratul Valeriu Ciuntu, de la Judecătoria Criuleni, nu a inclus în declarația de avere, pentru anul 2013, șase terenuri extravilane, patru construcții, un autoturism, trei conturi bancare și 552 de acțiuni la o societate comercială.
Fostul director al Agenției „Moldsilva”, Ștefan Chitoroagă, a omis din declarație un venit de peste 11 000 de lei, două terenuri, două mașini luate în comodat, șapte conturi bancare, cota-parte de 25% într-o societate comercială și 512 acțiuni la altă întreprindere. Funcționarul a mai declarat în mod eronat 21 de terenuri deținute împreună cu soția, indicându-le ca un teren unic de opt hectare.
Ar putea fi cercetat penal și primarul satului Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești, Petru Comendant. Acesta nu a declarat un venit de aproximativ 96 mii de lei, mai multe terenuri agricole cu suprafața totală de 3,66 ha, o casă de locuit și o construcție accesorie, 14 conturi bancare, un credit de 30 mii de lei și cota-parte de 25% într-o companie.
Potrivit Codului Penal, falsul în declarații se pedepsește cu amendă de până la 12 mii de lei sau un an de închisoare.
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate
Guvernul oferă DETALII despre Platforma de Parteneriat, care va reuni peste 65 de delegații la Chișinău: „Ne dorim să CONECTĂM mai mult R. Moldova cu UE, să conturăm mai multe investiții în infrastructură, să reducem vulnerabilitatea energetică”