09:16:14 08.12.2021
Stiri

Fostul șef al SIS face declarații SCANDALOASE

Politică 12.06.2014 17:21 Vizualizări5230 Autor: Stela Mihailovici
Fostul șef al SIS face declarații SCANDALOASE


Fostul ministru al Securității Naționale, Anatol Plugaru, a făcut ieri mai multe declarații scandaloase în cadrul întrunirii cu liderii minorităților din R. Moldova la care a participat și bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, președintele Partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, și episcopul de Bălți și Fălești Markel, despre care presa a scris că ar pregăti acțiuni de destabilizare a situației din R. Moldova.

Potrivit lui Anatol Plugaru, R. Moldova ar trebui să declare război Ucrainei pentru a-și recăpăta teritoriile, lucru care s-ar putea înfăptui doar cu ajutorul Rusiei.

„Urgent trebuie să ne reîmprietenim cu Rusia pentru a putea păstra ceea ce avem în R. Moldova și a ne întoarce ce am avut. Trebuie să ne întoarcem teritoriile cedate Ucrainei și astfel am putea reveni la Moldova Mare - cu Țara de Jos, de Mijloc și de Sus, iar Rusia trebuie să ne fie aliat”, a declarat Plugaru.

Istoricul și primul președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că asemenea propuneri sunt foarte periculoase și sunt lansate cu scopul de a zădărnici cursul R. Moldova spre Vest și apropierea de Uniunea Europeană.

„Până la semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu UE au mai rămas două săptămâni și adversarii, am putea spune dușmanii cursului european, au declanșat o campanie furibundă care urmărește scopul de a zădărnici acest eveniment istoric pentru R. Moldova. Cu cele mai negre forțe s-a aliat și Plugaru, iar propunerea sa poartă un caracter diversionist, care ar duce la confruntări cu Ucraina și ar transforma-o din aliat al R. Moldova în dușman al nostru. Nu trebuie luate în serios astfel de declarații”, explică istoricul.

Alexandru Moșanu punctează că prietenia R. Moldova cu Ucraina este foarte importantă. „În prezent, acest stat democratic este singurul obstacol pentru ruși să nu-și bage armata în R. Moldova. Dacă pierdem prietenia, vom fi total izolați dinspre Est și vom putea fi ușor cotropiți de armata rusă din Transnistria. Trebuie să ne salvăm de acest pericol”, a conchis Moșanu.

Anterior, presa a scris că Formuzal și Garbuz ar fi discutat la întâlnirea secretă din Bălți un plan care va duce la tensionarea situației în sudul și nordul republicii cu scopul ca aceste două regiuni să fie transformate în enclave separatiste: „Republica Populară Găgăuzia” și „Republica Moldovenească de Nord”. Acestea ar include și regiunile ucrainene Cernăuți, Bolgrad și Ismail. Întâmplător sau nu, scenariul se aseamănă cu cel lansat de Anatol Plugaru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Nic 12.06.2014 19:10

Se vede ca cu virsta si altceva merge la el in declin

=IULITA Unionista dela Hotin= 13.06.2014 17:57

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ===== BUCOVINA DE NORD ===== ————— ♥ SI TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———– —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥——— ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE DIN ANUL 1918 ! =====================================

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md