09:15:01 08.12.2021
Stiri

BOMBA de la Bălți a EXPLODAT la Chișinău! Formuzal, Garbuz și Markel AU SEMNAT UN PACT

Politică 11.06.2014 14:42 Vizualizări9596 Autor: Stela Mihailovici
BOMBA de la Bălți a EXPLODAT la Chișinău! Formuzal, Garbuz și Markel AU SEMNAT UN PACT


După ce au avut o întâlnire secretă la Bălți pe 5 iunie, bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal, liderul Partidului Patrioții Moldovei Mihail Garbuz și episcopul de Bălți și Fălești Markel și-au dat întâlnire și la Chișinău pentru a semna „pactul pentru întărirea statalității moldovenești” prin care și-au asumat obligația să-și unească forțele „împotriva unioniștilor din R. Moldova”.

La eveniment au fost invitați liderii tuturor minorităților naționale din republică care au fost îndemnați să organizeze în fiecare raion adunări cu cetățenii și conferințe în care să se vorbească despre statalitatea și neutralitatea statului. „Și la Comrat, și la Orhei, și la Bălți oamenii vor un singur lucru: să fie lăsați în pace și să trăiască în liniște și înțelegere. Să ne unim forțele împotriva unioniștilor care vor să ne lichideze. Este o idee minunată să facem câte o conferință de acest fel în fiecare raion și să scoatem lumea în piață în fiecare oraș pentru a blama ideea unionistă. Poporul moldovenesc trebuie lăsat să trăiască în pace”, a declarat bașcanul Mihail Formuzal.

Primul care a semnat „pactul pentru întărirea statalității moldovenești” a fost episcopul Markel care a oferit documentului „o valoare duhovnicească”, au punctat organizatorii evenimentului. Markel a fost urmat de bașcanul Mihail Formuzal, liderul partidului Patrioții Moldovei Mihail Garbuz, un reprezentant al Partidului Socialiștilor, dar și baronul romilor Artur Cerari.

Așa-zișii apărători ai statalității R. Moldova au decis să formeze și „Mișcarea Populară Moldova Mare” care va apăra statul. Primul Congres al mișcării va fi organizat în toamna anului curent, când minoritățile naționale intenționează să se adune pentru „aniversarea celor 665 de ani ai statalității moldovenești”.

Serviciul de Informații și Securitate a anunțat, ieri, că s-a autosesizat în legătură cu întâlnirea secretă de la Bălți, după ce presa a scris că protagoniștii acesteia pun la cale acțiuni de destabilizare a situației din R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


RM 11.06.2014 15:03

Tradatorii Moldovei alde Formuzal si Garbuz, vanduti Rusiei, trebuie sa stea la racoare. Ce face SIS-ul?

Nic 11.06.2014 15:03

Niste idiotenii a tradatorilor si veneticilor impreuna cu biserica rusa , biserica invadata la moment de tipi lacomimminciunosi s care mimeaza credinta in Dumnezeu, gar scopul lor este propria bunastaresi hegemonia mondiala aconducerii Rusiei

Oleg 11.06.2014 15:19

Daca SIS-ul se autosesizeaza doar din presa atunci nu e bine deloc, eu cred ca deja trebuiau sa fie unii ridicato pe sus si inchisi pina cind nu si-au pus planurile in aplicare, daca intradevar se pregatesc violente si provocari atunci si probe trebuie sa fie, nu doar autosesizare dar si actiuni concrete dorim.

Ion 11.06.2014 16:27

Asta reprezinta moldovenii? Gagauzii, tiganii, rusofonii? Cine sunt ei, analfabeti, venetici, lingai ai fundului rus, niste tradatori. Moarte lor!

Dima 11.06.2014 17:06

SiS-ul trebui asa se autosesizeze inca de cind Corman a spus de referendumul lui Formuzal ca fiind unul clar derictionat impotriva suveranitatii statului nostru.

Valeriu 11.06.2014 17:06

Cei mai mari tradatori ai Republicii Moldova care in loc sa aiba grija de situatia diin tara el o destabilizeaza si mai manipuleaza si oamenii

Pavel Gutu 11.06.2014 23:51

Nu mai mosoliti prostiile a catorva Cagebisti, ca nu arte de unde sa ia foc... chiar daca acest "NATIONAL" tare vrea sa aprinda...

albert 12.06.2014 08:47

Arestati totii pana la unul. Mancurti si tradatori ai neamului nostru dacic.

albert 12.06.2014 08:50

FORMUSRAL putin a primit in bot cu papucul la adunare.

Vasile 12.06.2014 14:43

Ca să dreagă busuiocul după întâlnirea secretă, indivizii marchel, formuzal, garbuz, dodonistul ciobanu şi omul deja aflat la naftalină pe nume plugaru, au orgnizat acest spectacol cu pactul. Dacă SIS-ul nostru era o instituţie profesionistă nu scotea în vileag întâlnirea secretă, dar îi păştea pea ceşti trădători şi indivizui rataţi şi avea să cunoscă alte subtilităţi ale trădării. Casă vezi, aceşti nimernici nu observă aramta de ocupaţiei rusescă şi late "fapte eroice" aruşilor, ci observă unioniştii. Ce să-i faci dacă aşa le este scenariul.

Radu 12.06.2014 14:49

O bandă de analfabeţi, trădători de neam de meserie, sau din rătăcire, pentru că nu e de înţeles cam ce ar căuta baronul ţianilor din Soroca, alături de ratatul- plugaru, de iuda - marchel, de individul fără ţară - vormuzal, şi de coda de câine - garbuz.

Олег 13.06.2014 02:31

ПАРАДОКС. ЧЕЛ МАЙ МАРЕ ПЕРИКОЛ ПЕНТРУ МОЛДОВА, СОЧИЕТАТЕ ШИ МЕДИУЛ ЫНКОНЖУРЭТОР, - РЕПРЕЗИНТЭ ПАРАЗИЦИЙ ДИН ГУВЕРНАРЯ АКТУАЛЭ!

Олег 13.06.2014 02:39

Есте есенциал, ка Перспикачитатя - адикэ капабилитатя де а децине спирит пэтрунзэтор ши финеце спиритуалэ, Путеря - посибилитатя политикэ а сочиетэций де а реализа обьективеле престабилите, прекум ши Модестия - липса де труфие ши ароганцэ, - сэ предомине ын сочиетатя ноастрэ молдовеняскэ. Ынтр-ун кувынт спус: МОЛДОВА ку ППМ!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md