04:52:22 18.06.2019
 
Stiri

Rusia vrea să legifereze folosirea MERCENARILOR în războaiele de peste hotare

Știri 21.10.2016 08:00 Vizualizări1058 Autor: Ziarul National
Rusia vrea să legifereze folosirea MERCENARILOR în războaiele de peste hotare Sursa: business24.ro

Ruşii care luptă în secret în războaiele din Siria şi estul Ucrainei ar putea beneficia de recunoaşterea statutului de mercenari de către Moscova, guvernul rus lucrând la un proiect de lege în acest sens.

Legislaţia din Rusia permitea până acum doar încheierea unor contracte de stagiu militar pe termen redus, între 6-12 luni, în caz de intervenţii pentru combaterea dezastrelor naturale sau participare la misiuni de menţinere a păcii, dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe, relatează IB Times.

Noua situaţie politico-militară în care se află Rusia şi schimbările survenite în politica sa externă impun modificarea statutului militarilor contractaţi pentru a servi în anumite războaie desfăşurate în afara graniţelor Federaţiei Ruse, a recunoscut un oficial de la Moscova pentru ziarul The Moscow Times.

Noua lege ar permite soldaţilor ruşi să se angajeze pentru perioade scurte de timp în cadrul forţelor militare care „combat operaţiuni internaţionale de terorism în afara graniţelor Rusiei”, se specifică în proiectul de lege.

Până acum, Moscova a negat cu vehemenţă faptul că ar avea trupe la sol în Siria sau în regiunile separatiste din estul Ucrainei, în luna februarie premierul Medvedev susţinând că implicarea trupelor terestre în războiul civil din Siria ar putea degenera foarte uşor într-un „război mondial”.

Noua lege ar permite mercenarilor ruşi deja prezenţi în cele două teatre de luptă să beneficieze de contracte clare şi despăgubiri pentru familii în cazul în care ar fi ucişi.

Sub protecţia anonimatului, mulţi dintre luptătorii ruşi prezenţi în cele două zone de conflict au specificat în trecut că, în lipsa unei legi care să le permită implicarea în aceste conflicte, sunt nevoiţi să lucreze pe promisiuni.

„Mulţi care se duc în Siria să lupte pentru bani sfârşesc morţi. Au şanse mai mari să supravieţuiască cei animaţi de ţeluri ideologice, cum ar fi cel de a lupta împotriva americanilor”, a mărturisit un mercenar rus din Siria.

Solda unui mercenar rus poate ajunge la 4.000 de dolari pe lună, mulţi dintre aceştia fiind folosiţi în operaţiunile îndreptate împotriva Statului Islamic.

O estimare a televiziunii Sky News arată că numărul ruşilor morţi pe frontul din Siria ar putea fi de aproape 600. În raportările oficiale ale Moscovei, doar 19 militari ruşi au decedat în operaţiunile derulate în Siria.

Guvernele şi companiile de securitate din toată lumea folosesc mercenari pentru a purta conflicte în teritorii ostile şi a securiza diverse perimetre.

Cele mai cunoscute firme care recrutează foşti soldaţi de elită sunt Triple Canopy, cu personal selectat din rândul Forţelor Speciale ale armatei americane şi al veteranilor Delta Force şi Academi, o firmă implicată în diverse scandaluri legate de operaţiunile desfăşurate în Orientul Mijlociu, inclusiv unul legat de uciderea accidentală a 17 cetăţeni irakieni.

Sursa: business24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md