16:20:43 19.07.2019
 
Stiri

Grecia, PARADIS imobiliar pentru ruși și chinezi

Știri 22.12.2017 21:01 Vizualizări1404 Autor: Ziarul National
Grecia, PARADIS imobiliar pentru ruși și chinezi Sursa: digi24.ro

Grecia şi, în special, Atena au devenit un paradis imobiliar pentru ruşi şi chinezi. Oferă oportunităţi de investiţie mari şi pot fi împuşcaţi doi iepuri dintr-un foc. Există oportunitatea unui plasament profitabil pe termen lung şi în acelaşi timp vine şi cu statutul de rezident al unei ţări a Uniunii Europene, care oferă accesul liber în blocul comunitar.

Piaţa imobiliară a Greciei s-a prăbuşit, odată cu finanţele ţării. În medie preţurile au scăzut cu 25%. În Atena, locuinţele care au mai mult de cinci ani se vând la preţuri cu 45% mai mici decât în 2008, cu aceeaşi vechime.

Ruşii au ajuns chiar să aibă fonduri de investiţii care intermediază preluări imobiliare în Grecia. Au clienţi din propria ţară, dar şi din Turcia, Arabia Saudită sau China.

Grecia este singura piaţă imobiliară a Europei care nu şi-a revenit. Abia acum dă semne. Oferă oportunitatea de a prelua un activ subapreciat. La doi ani de la implementarea celui de-al treilea pachet de ajutor financiar, senzaţia este că ce a fost mai rău este în urmă şi de acum direcţia este doar în sus.

Preţul pe metru pătrat construit în Grecia este în medie de 2.846 de euro. E cu o mie de euro mai jos decât media din Portugalia, o altă ţară care, din cauza problemelor economice, a fost văzută ca o destinaţie de investiţii imobiliare.

Grecia este mai scumpă decât Croaţia, România sau Bulgaria însă oferă şi alte oportunităţi. Se dezvoltă foarte mult turismul făcut prin închirierea pe termen scurt a unor proprietăţi, în dauna cazării la hotel.

Atena are însă şi un program generos de premiere a investiţiilor imobiliare cu statutul de rezidenţă. O achiziţie de cel puţin 250 de mii de euro vine automat şi cu paşaport grecesc şi liber la circulaţie în Uniunea Europeană. În Portugalia, limita minimă este de 350 de mii de euro.

Chinezii sunt cei atraşi de această schemă. Iar Grecia are avantajul de a fi şi mai aproape de ţara lor de origine decât Portugalia.

Guvernul de la Atena a acordat peste două mii de rezidenţe în ultimii patru ani ca urmare a investiţiilor imobiliare. 43% dintre ele au fost oferite chinezilor. Ruşii sunt pe locul doi cu 18%, urmaţi de turci cu 8%.

Grecia a atras peste jumătate de miliard de euro ca investiţii imobiliare prin acest program şi poate fi considerat un succes.

Sursa: digi24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md