18:08:26 25.02.2024
Stiri

Câți bani au pierdut OLIGARHII RUȘI la câteva ore după publicarea „Listei Kremlin”

Știri 01.02.2018 09:01 Vizualizări2101 Autor: Ziarul National
Câți bani au pierdut OLIGARHII RUȘI la câteva ore după publicarea „Listei Kremlin” Sursa: digi24.ro


Oligarhii ruși au pierdut 1,1 miliarde de dolari după ce Departamentul de Finanțe al Statelor Unite a publicat „Lista Kremlin” a personalităților ruse susceptibile a fi sancționate, potrivit revistei Forbes, relatează The Moscow Times.

Activele șefului Lukoil, Vagit Alekperov, au scăzut cu 226 de milioane de dolari la câteva ore de la publicarea listei, notează Forbes.

Vladimir Lisin, proprietarul NLMK, unul dintre cei mai producători de oțel din Rusia, inclus și el pe „Lista Kremlin”, a pierdut 205 milioane de dolari.

Potrivit RBC, și conturile senatorului miliardar Suleiman Kerimov, aflat în arest în Franța pentru spălare de bani, s-au diminuat cu 102 milioane de dolari.

Departamentul de Finanţe al SUA a publicat marţi o listă cu oficiali şi oameni de afaceri ruşi - în total, 210 persoane: 114 oficiali şi 96 oameni de afaceri - consideraţi ca făcând parte din cercul de persoane apropiate preşedintelui Vladimir Putin şi care ar putea fi supuşi sancţiunilor ca parte a represaliilor împotriva Moscovei pentru presupusul său amestec în ultimele alegeri prezidenţiale americane.

Pe această listă de şapte pagini, care nu declanşează impunerea de sancţiuni imediate, figurează toţi cei 22 de miniştri ai guvernului rus, între care premierul Dmitri Medvedev, ministrul de externe Serghei Lavrov, înalţi responsabili ai serviciilor secrete şi 40 de membri ai administraţiei prezidenţiale ruse.

Pe ea se regăsesc şi numele şefilor unor mari companii publice, precum gigantul Rosneft, Igor Secin, şi directorul Sberbank, Gherman Gref.

Această listă riscă să deterioreze şi mai mult relaţiile şi aşa tensionate dintre Washington şi Moscova, punând în pericol cercurile cele mai apropiate ale preşedintelui rus, ameninţate cu tăierea accesului la finanţările internaţionale.

Departamentul de Stat al SUA a apreciat luni că legea a avut ca efect obligarea guvernelor străine să renunţe la contractele de armament cu companiile ruse şi că, prin urmare, este inutil în această etapă să se impună noi sancţiuni în domeniul vânzărilor de arme.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md