Rețeta Tamarei Șchiopu // Tartă de păstârnac cu praz


Păstârnacul și prazul se caramelizează în miere, transformând această tartă în ceva cu totul deosebit.
Ingrediente
1.Cuptorul se încălzește până la 200 de grade.
2.Într-o tigaie fără mâner (să încapă și în cuptor) se încălzește uleiul cu unt.
3.Se adaugă rondelele de legume, aranjate cât mai dens.
4.Se amestecă mierea cu oțetul balsamic și cimbrul și se toarnă totul peste legume. Se condimentează cu puțină sare și piper negru.
5.Se gătesc legumele la foc mic, timp de 15-18 minute, ca să se rumenească la bază. Se înlătură de pe foc.
6.Aluatul se întinde în formă de cerc, cu 3 cm mai mare decât diametrul tigăii. Blatul se aranjează peste legume, sigilând bine marginile de jur-împrejur.
7.Se pune la copt pentru 25-30 de minute, până când aluatul se ridică rumenit.
8.Tarta se lasă pentru 5 minute, apoi se desprind marginile cu un cuțit și se răstoarnă pe un platou mare.
9.Se servește caldă.













































































