Reţeta Tamarei Șchiopu // Salată cu varză de primăvară


Victor Boiștean din Tohatin este unul din puținii producători „eco” certificați în R. Moldova și deja vă poate propune castraveți, dovlecei și varză „eco” de la ferma sa, „Tomate de Tohatin”.
Pentru salată
Pentru marinadă
1.Morcovul se taie în formă de pai sau se rade prin răzătoarea măşcată.
2.Varza se taie cât mai subţire şi alungit.
3.Ceapa verde se taie sub un unghi ascuţit şi subţire.
4.Legumele se combină şi se „afânează” uşor într-un bol mare de salată sau în boluri individuale.
5.Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-o cană, până când mierea se dizolvă complet.
6.Marinada se toarnă peste salată, apoi se lasă pentru 20 minute să se odihnească.
7.Salata se serveşte presărată cu frunze de pătrunjel şi stropită cu câteva stoarceri de lime.
Marinada în exces se va păstra într-un vas închis, pentru alte salate crude sau pentru legume la gril.













































































