REȚETĂ // Prăjitură cu foi
Ingrediente pentru aluat:
● 200 g unt nesărat
● 4 ouă
● 225 g zahăr
● 200 g făină
● 25 g cacao
● o linguriță praf de copt
Pentru cremă:
● 50 g mac
● 200 g unt
● 350 g zahăr pudră
● o lingură lapte
● coaja unei lămâi
Pentru servit:
● ciocolată rasă
Mod de preparare:
1. Ouăle și zahărul se mixează până ce se albesc și și-au dublat volumul.
2. Se adaugă untul, zahărul și făina amestecată cu cacao și praful de copt, se mixează bine și se pune aluatul în tava mare a aragazului unsă și tapetată. Se coace 25 de minute.
3. Pentru cremă, semințele de mac se rumenesc două minute într-o tigaie fără grăsime. Apoi, se mixează untul cu zahărul și se adaugă coaja de lămâie, laptele și semințele de mac răcite.
4. Blatul se taie în trei și se așază foile cu cremă la mijloc, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Se presară cu ciocolată rasă.
Sursa: libertateapentrufemei.ro
Cei care vor submina democrația și independența R. Moldova, MONITORIZAȚI în continuare de SUA. „Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai R. Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”
„Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu”: O expoziție dedicată foametei organizate de sovietici în Basarabia și filmul „Omorâți prin înfometare”, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău
Autoritățile R. Moldova, ajutate de 14 Înalți Consilieri UE în procesul de reforme și de integrare europeană: Jumătate dintre aceștia sunt din România