REȚETĂ // Pandișpan cu vișine


Pandișpan pe românește sau pâine făcută pe undeva prin Spania este o minune de coca pufoasă cu alură de cozonac răspopit. Acest pandișpan atât de savuros cu miros de vanilie este unul din cele mai renumite deserturi. Compoziția de pandișpan poate fi folosită și ca blat pentru torturi.
Ingrediente:
· 5 ouă
· 7 linguri zahăr
· 6 linguri făină
· 3 linguri ulei
· 7 gr praf de copt
· 1 linguriță esență de vanilie
· 20 de vișine
Mod de preparare:
Prima dată scoatem ouăle de la rece și le lăsăm să fie la temperatura camerei. Vișinele le spălăm, scoatem sâmburii și le punem într-o sită la scurs. Albușurile le mixam cu zahărul până devin o spumă tare.
Gălbenușurile le batem cu un tel împreună cu uleiul. Peste albușuri punem amestecul de gălbenușuri, un praf de sare, esență și praful de copt.
La final dăm drumul la făină în ploaie și mixam la viteză mică până obținem o compoziție spumoasă și aerată.
Ungem o tavă de chec cu margarină și o tapetăm cu hârtie de copt. Turnam compoziția în tavă, tăvălim vișine prin făină și le punem deasupra.
Introducem pandișpanul în cuptorul încins și reglăm temperatura la 180 de grade. Îl lăsăm la copt cam 25-30 de minute până ce deasupra se rumenește frumos.
Când este gata, întredeschidem ușor ușa cuptorului și o lăsăm așa 10-15 minute apoi scoatem pandișpanul.
Se servește simplu, pudrat cu zahăr, sosuri de fructe sau ce mai doriți! Se pot folosi și alte fructe în pandișpan nu doar vișine!
Sursa: gustos.ro













































































