10:50:23 23.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Pâine țărănească făcută în casă. Gust AUTENTIC românesc

Știri 24.02.2018 16:03 Vizualizări6498 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Pâine țărănească făcută în casă. Gust AUTENTIC românesc sursa: google.ro


Te-ai săturat de pâinea din comerț care nu are gust bun și nici nu îți ține de foame?

Pâinea țărănească făcută în casă e cel mai bun lucru pe care îl poți mânca. În primul rând, e făcută de tine și știi toată ingredientele pe care le folosești. Este o rețetă pe care gospodinele care iubesc bucătăria tradițională o fac.

Îți vom prezenta o rețetă ușoară de pâine țărănească făcută în casă. Este o pâine cu care îi vei încânta pe invitații tăi la masă. Vor fi fascinați de gustul de pâine autentică românească pe care o poți servi cu orice produs.

Această pâine nu necesită frământare. Este gata în trei ore și se coace ușor. O poți pune la cuptor într-un vas ceramic termorezistent. La final, vei avea o pâine aurie și crocantă, gata imediat!

Ingrediente:

2 căni de apa călduță (nu fiartă)

– 2 lingurițe de sare

– 4 căni de făină (485 grame sau mai puțin; făină de graham și normală)

– 2 lingurițe de drojdie uscată

– 2-3 lingurițe de zahăr

– 2 linguri de unt la temperatura camerei

Mod de preparare:

– dizolvă drojdia în puțin zahăr, într-un pahar cu apa și stropește drojdia în apa îndulcită. Nu amesteca drojdia, laș-o doar să se înmoaie 10 minute.

– într-un alt vas amestecă făina cu sarea. Când drojdia devine spumoasă, adaugă făină peste și amestecă bine. Acoperă vasul cu un prosop și ține-l la căldură.

– lasă-l să crească aproximativ o oră. Poți accelera procesul băgând coca în cuptorul preîncălzit la 176 de grade Celsius timp de un minut.

– preîncălzește cuptorul la 218 de grade C și pune puțin unt la topit. Unge cu el două castroane. Frământă puțin coca și întoarce-o bine pe toate părțile.

– folosește două furculițe pentru a tăia aluatul. Transfera-l în castroanele pregătite. Coca este moale așa că ai grijă să nu se prelingă peste margini.

– ține aluatul la crescut timp de 20-30 de minute la temperatură camerei.

– așază castroanele cu pâinea în cuptor pe grătare separate. Ține pâinea la copt 15 minute la 190 de grade C. Dacă nu se rumenește îndeajuns, mai coace-o cinci minute. Ungerea vaselor cu unt va facilita scoaterea pâinii după coacere.

– ține pâinea la răcit 10 minute, apoi tăi-o și servește-o caldă.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md