03:19:32 22.09.2018
 
Stiri

REȚETĂ // Pâine țărănească făcută în casă. Gust AUTENTIC românesc

Știri 24.02.2018 16:03 Vizualizări711 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Pâine țărănească făcută în casă. Gust AUTENTIC românesc sursa: google.ro

Te-ai săturat de pâinea din comerț care nu are gust bun și nici nu îți ține de foame?

Pâinea țărănească făcută în casă e cel mai bun lucru pe care îl poți mânca. În primul rând, e făcută de tine și știi toată ingredientele pe care le folosești. Este o rețetă pe care gospodinele care iubesc bucătăria tradițională o fac.

Îți vom prezenta o rețetă ușoară de pâine țărănească făcută în casă. Este o pâine cu care îi vei încânta pe invitații tăi la masă. Vor fi fascinați de gustul de pâine autentică românească pe care o poți servi cu orice produs.

Această pâine nu necesită frământare. Este gata în trei ore și se coace ușor. O poți pune la cuptor într-un vas ceramic termorezistent. La final, vei avea o pâine aurie și crocantă, gata imediat!

Ingrediente:

2 căni de apa călduță (nu fiartă)

– 2 lingurițe de sare

– 4 căni de făină (485 grame sau mai puțin; făină de graham și normală)

– 2 lingurițe de drojdie uscată

– 2-3 lingurițe de zahăr

– 2 linguri de unt la temperatura camerei

Mod de preparare:

– dizolvă drojdia în puțin zahăr, într-un pahar cu apa și stropește drojdia în apa îndulcită. Nu amesteca drojdia, laș-o doar să se înmoaie 10 minute.

– într-un alt vas amestecă făina cu sarea. Când drojdia devine spumoasă, adaugă făină peste și amestecă bine. Acoperă vasul cu un prosop și ține-l la căldură.

– lasă-l să crească aproximativ o oră. Poți accelera procesul băgând coca în cuptorul preîncălzit la 176 de grade Celsius timp de un minut.

– preîncălzește cuptorul la 218 de grade C și pune puțin unt la topit. Unge cu el două castroane. Frământă puțin coca și întoarce-o bine pe toate părțile.

– folosește două furculițe pentru a tăia aluatul. Transfera-l în castroanele pregătite. Coca este moale așa că ai grijă să nu se prelingă peste margini.

– ține aluatul la crescut timp de 20-30 de minute la temperatură camerei.

– așază castroanele cu pâinea în cuptor pe grătare separate. Ține pâinea la copt 15 minute la 190 de grade C. Dacă nu se rumenește îndeajuns, mai coace-o cinci minute. Ungerea vaselor cu unt va facilita scoaterea pâinii după coacere.

– ține pâinea la răcit 10 minute, apoi tăi-o și servește-o caldă.

Sursa: secretele.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!



Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md