REȚETĂ // Luteniţă (După „Bucate încercate“ – Muzeul Ţăranului Român)
Mai de post decât acest sos din grădinile Călăraşilor nu se poate, decât celebra, unica, magica însoţire - mămăligă cu ceapă - adevărata, tradiţionala noastră mâncare răs şi stră-naţională.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se coc roşiile-ntr-o tavă, la cuptor, până le seacă zeama şi devin maronii. Ceapa, ardeiul, pătrunjelul se toacă mărunt.
Se scot pieliţele de pe roşii, carnea rămasă se terciuieşte şi se freacă cu ulei, ceapă, ardei iute, verdeaţă şi sare.
Se mănâncă cu ce o fi, mămăligă, pâine, ca aperitiv. Eu aş încerca însă luteniţa şi ca pe un sos la carne friptă sau fiartă, sau la o coptură mai seacă, după ce o trece postul şi-o veni vremea de dulce.
Sursa: gustarte.ro
Acordul dintre R. Moldova și Franța privind cooperarea în domeniul apărării, primul pas în Parlament: Reforma forțelor armate, controlul și gestionarea spațiului aerian sau medicina militară
R. Moldova, inclusă în Declarația comună privind consolidarea parteneriatului strategic între România și Republica Coreea: Seulul recunoaște „sprijinul puternic” al României pentru integrarea europeană a Republicii Moldova
„Pobeda” și Kremlinul nu-l vor ajuta pe Șor să scape de PUȘCĂRIE. Recean: „Șor conduce o grupare criminală finanțată din banii Kremlinului și am încrederea că va fi tras la răspundere de către instituțiile din R. Moldova”