04:35:07 09.05.2021
 
Stiri

Responsabilii Primăriei Bălți au solicitat IMPLICAREA lui Plahotniuc în soluționarea problemei depozitării gunoiului menajer. Ce soluție a fost identificată

Social 19.06.2018 12:16 Vizualizări2749 Autor: Ziarul National
Responsabilii Primăriei Bălți au solicitat IMPLICAREA lui Plahotniuc în soluționarea problemei depozitării gunoiului menajer. Ce soluție a fost identificată privesc.eu


Agentul economic din Chișinău, care gestionează poligonul de stocare a deșeurilor din apropierea municipiului Bălți, ar putea fi expropriat. Poligonul urmează să fie transmis în administrarea unui primar al „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi. Astfel, va fi soluționată criza deșeurilor care de peste o jumătate de an sufocă capitala de nord a R. Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii.

„Mi-a fost adresată o solicitare din partea unor responsabili de la Primăria Bălți de a mă implica personal în soluționarea problemei, pe care încă nu au reușit să o rezolve acolo, cea legată de depozitarea gunoiului menajer. Poligonul este gestionat de un agent economic, iar Primăria Bălți nu are un acces liber la acest teren, fapt care generează numeroase conflicte, iar municipiul se sufocă din cauza deșeurilor neevacuate la timp”, a spus Plahotniuc.

Potrivit lui, în ședința de astăzi a PD a fost identificată o soluție care poate să rezolve definitiv acestă problemă: „Reieșind din faptul că acest poligon, chiar dacă este gestionat de un agent economic din Chișinău, se află pe teritoriul a două sate, Țambula și Bilicenii Noi, iar primarul localității Țambula, ca și primarul de Bălți, este exponentul formațiunii politice „Partidul Nostru”, considerăm că este corect ca acest teren să fie transmis satului Țambula, astfel încât să nu mai existe neînțelegeri și diverse speculații”.

Plahotniuc a recunoscut că PD nu are relații tocmai bune cu primarii „Partidului Nostru”, dar asta nu-l împiedică să ajute la rezolvarea unor asemenea crize. „În astfel de situații de criză în care cetățenii au de suferit, politica trebuie lăsată la o parte, iar Guvernul - să sprijine orice primărie, indiferent de apartenența politică a primarului. Așa cum știți, în decembrie, tot la solicitarea autorităților municipiului Bălți, Guvernul s-a implicat și a ajutat la soluționarea problemei, urmând ca ulterior autoritățile locale să găsească soluții ca ea să nu mai apară”, a precizat coordonatorul coaliției de guvernare.

În cazul în care autoritățile din Bălți nu vor putea să gestioneze situația nici după ce poligonul va fi transmis în gestiunea Primăriei Țambulă, atunci vor trebui să-și asume consecințele. „Acum, autoritățile locale din Bălți, desigur, după transmiterea terenului primăriei Țambula, condusă de colegul lor de partid, chiar au toate condițiile să rezolve criza gunoiului menajer în Bălți. Dacă nici după asta ei nu vor rezolva problema deșeurilor, atunci - vorba ceea: Плохому танцору - ... кое-что... мешает! (unui dansator rău ceva îi încurcă - n.r.)”, a conchis Plahotniuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Boris 19.06.2018 13:18

Daca sunt prosti cei din Balti, asa le trebuie. Deja de doua ori voteaza cu curul, asa ca lasatii acum sa putrezeaza in gunoi prostii.

Dragos 19.06.2018 13:48

Dat fiind ca Cocainatorul este un veritabil Deseu Genetic din fruntea Tomberonului politic zis pd, este cel mai potrivit, Cel mai iudit dintre pamanteni pentru aceasta (s)Polutie genitala.

Mihai 19.06.2018 14:55

Vai de capul lor, și cîând anul trecut săuneau că ei le pun piedici cu gunoiul și nu le permite dezvoltarea orașului.

Tudor 19.06.2018 15:42

Deci vor ca problema sa fie solutionat dar la alegeri calca pe aceiasi grebla ce a mai fost instinsa frumos de Usatii, cit e de majora prostia omului.

Jora 19.06.2018 16:42

Plaha le-a spus ce trebuie sa faca, acum vom vedea cat de bine il vor asculta si vor executa... Cum a spus-o tot Plaha, daca nu mai ajuta nici asta atunci "плохому танцору мешают яйца"

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md