05:36:36 09.05.2021
 
Stiri

VIDEO // Bălțiul rămâne fără mâna dreaptă a lui Usatîi, VICEPRIMARUL Igor Șeremet: „Motivul - neîncrederea primarului în CAPACITĂȚILE mele”

Politică 02.01.2018 10:01 Vizualizări2948 Autor: Ziarul National
VIDEO // Bălțiul rămâne fără mâna dreaptă a lui Usatîi, VICEPRIMARUL Igor Șeremet: „Motivul - neîncrederea primarului în CAPACITĂȚILE mele” Facebook


Viceprimarul municipiului Bălți, Igor Șeremet, care este unul dintre apropiații edilului Renato Usatîi, a decis să-și dea demisia în această dimineață. Acesta spune că nimeni nu l-ar fi obligat să-și dea demisia, însă subliniază că „neîncrederea lui Usatîi în capacitățile sale” a cântărit mult în luarea aceste decizii.

Potrivit lui Șeremet, totul ar fi început cu criza deșeurilor din municipiul Bălți, atunci când în calitate de viceprimar a solicitat „legal și regulamentar” intervenția Guvernului.

„Eu am convocat ședința Comisiei pentru situații excepționale atunci. În cadrul ședinței, am constatat că poligonul de depozitare a deșeurilor este blocat și am fixat acest fapt. Astfel, s-a decis să formulăm un demers pe numele premierului Pavel Filip. Am solicitat să se intervină pentru ca să ne fi permis accesul pe acel poligon de depozitare a deșeurilor. Ulterior, am participat la acea ședință de la Guvern în care s-a decis ca să fie aduse autospeciale de la Chișinău, pentru ca să fie înlăturate consecințele blocajului. Această decizie de a solicita ajutorul Guvernului a fost primită negativ de către primarul de Bălți. Am fost învinuit de mai multe lucruri”, a motivat Șeremet în intervenția video pe Facebook, prin intermediul căreia și-a anunțat demisia.

Acesta a subliniat că Renato Usatîi degeaba l-a apostrofat pentru faptul că a solicitat suportul Guvernului, mai ales că solicitarea a fost „legală și regulamentară”.

„Eu nu consider că am făcut greșeli, dar când primarul spune public că nu are încredere în modalitatea în care administrez treburile și insistă ca fiecare acțiune să o coordonez cu anumiți consilieri municipali, atunci nu mai are rost de continuat. Eu vreau să-mi păstrez reputația mea și voi reveni în avocatură. Eu nu am venit în funcția de viceprimar pentru a avansa în anumite funcții înalte, așa cum mi-a sortit primarul de Bălți. Eu nu sunt de acord cu anumite mecanisme de administrare a orașului pe care insistă primarul de Bălți, iar din acest motiv am decis să-mi prezint demisia”, a conchis Igor Șremet, care a ocupat funcția de viceprimar mai bine de doi ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ssssssssssssss 02.01.2018 12:29

Unde sa mai vazut ca sa conduci primaria prin skype? și aproape de un an nu a participat in carne si oase la sedințele si la soluționaria problemelor din Balți, ce asta se mai numeste primar? e și normal sal paraseasca toți !

Andrei 02.01.2018 13:11

Usatii si-a parasit orasul de un an, cam cit timp o sa-l mai astepte colegii sa revina? Evident ca toti au inteles ca el e un balabol, si in cot ii este lui de Balti.

Alexei 02.01.2018 14:38

Sigur că îl părăsesc din ce în ce mai mulți pe acest balabol, probabil că unii din ei acum regretă că și-au pătat numele lîngă Usatîi.

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md